Main Content

Bude sa Kovaľčuk opäť sťahovať? Montreal čaká náročné rozhodnutie

pondelok, 3. február 2020 10:56 | Autor: Marek Ďaďo

Iľja Kovaľuk
Iľja Kovaľuk | zdroj: TASR

Je to už mesiac, čo sa kanadský Montreal rozhodol dať šancu skúsenému matadorovi, ktorému v jeho predchádzajúcom tíme prestali dôverovať. Zdá sa, že Canadiens angažovaním Iľju Kovaľčuka urobili správny krok. Výkony Habs sa zlepšili, ale postupové priečky sú aj naďalej vzdialené. Organizáciu tak v najbližších 3 týždňoch čaká neľahká úloha - zbaviť sa, alebo si ponechať niekdajšieho najlepšieho strelca NHL?

Montreal za priečkami zaručujúcimi postup do play off zaostáva o 8 bodov, a to Canadiens odohrali o dva zápasy viac, ako Toronto a Carolina (tieto tímy obsadzujú 7. a 8. miesto). Ako napovedá článok z dielne portálu Sportsnet, v súčasnej situácii vedenie Habs čaká neľahká úloha s Iľjom Kovaľčukom. Ten vo svojom 12. zápase od príchodu do kabíny zaznamenal 10ty bod (5 + 5) a mierne navýšil svoju hodnotu na hráčskom trhu. 

Ruský forvard v januári podpísal dvojcestnú zmluvu na 700 tisíc dolárov, ktorá vyprší po konci prebiehajúceho ročníka. V zámorí sa čoraz častejšie skloňuje jeho ďalší trejd, ktorý by vôbec nemusel byť iba výmyslom médií. Iste, už to nie je hráč, akým býval počas svojich najlepších rokov, ale stále má mužstvu čo ponúknuť, najmä mladším kolegom v kabíne. 

Samotný Kovaľčuk sa v Montreale cíti dobre. „Všetko je to v rukách generálneho manažéra a organizácie, ale chcem povedať, že od prvej sekundy odkedy som tu, tak milujem všetko okolo tohto tímu. Viem, že nasledujúce dva týždne rozhodnú o všetkom, a nech bude rozhodnutie akékoľvek, zoberiem ho ako muž, ale tento tím je špeciálny. Táto skupina chalanov je špeciálna,“ nechal sa počuť 36-ročný medailista z MS, či olympijských hier. 

Hráči Montreal Canadiens
Hráči Montreal Canadiens | zdroj: TASR

„Všetkým tu záleží, aby vyhrávali a boli lepší. Všetci tí mladí hráči ako Nick Suzuki, Kotkaniemi a Cale Fleury - posielajú ich na farmu, ale oni sú pripravení hrať. Tento tím má jasnú budúcnosť a ak by som bol jej súčasťou, bolo by to skvelé.“ 

Zdá sa, že sympatie medzi Kovaľčukom a jeho novými spoluhráčmi sú obojstranné. „Je to naozaj dobrý hokejista. Je takisto skvelý spoluhráč. Keď s ním hráte, netreba si na to dlho zvykať. Tvrdo bojuje a chce tu byť. Naozaj sa chopil príležitosti a chce, aby sa darilo aj jeho spoluhráčom. Veľmi dobre zapadá do nášho mužstva,“ povedal Brendan Gallagher. Nasledujúce zápasy tak budú pre ruského „bohatiera“ skutočne rozhodujúce. A čo vy? Myslíte si, že sa Montreal nakoniec Kovaľčuka „zbaví“?