Main Content

Oktagon prišiel o šampióna. Vzťahy údajne zostávajú neporušené

sobota, 1. február 2020 10:23 | Autor: Marek Ďaďo

Tomáš Deák
Tomáš Deák | zdroj: Instagram

Pre československú bojovú scénu bol vcelku veľký šok, keď promotér Oktagonu, Ondřej Novotný, vo svojom vysielaní MMA Letem Světem oznámil, že sa im uvoľnila pozícia pre nového šampióna bantamovej váhy. Opasok tejto divízie predsa donedávna vlastnil Tomáš Deák, ktorý sa s ním však musí rozlúčiť. 

Slovenský bojovník Tomáš Deák je „dríč“ na pohľadanie. Chalan, ktorý je známy svojou pracovitosťou však naposledy zápasil ešte v polovici septembra minulého roku, kedy pokoril Filipa Maceka a získal opasok bantamovej váhy Oktagonu. Bol to jeho druhý zápas v najúspešnejšej československej organizácii, ktorým sa mu skončila zmluva. 

Samotný Deák avizoval, že plánuje bojovať v zahraničí, ale ešte predtým sa dohodol na zápase pod záštitou frančízy I Am Fighter. To sa však očividne nepáčilo promotérom Oktagonu v podobe Ondřeja Novotného Pavla Nerudu, ktorí podľa všetkého nemali o tomto Deákovom kroku žiadne informácie. Známy český komentátor a moderátor tak vo svojom vysielaní populárnej relácie MMA Letem Světem oznámil, že sa im uvoľnil opasok divízie do 61 kilogramov. 

Fanúšikovia československého MMA sa ihneď začali obúvať do Deáka, ktorý však príspevkom na Instagrame vysvetlil veci z jeho pohľadu. „Mal som zmluvu v Oktagone na 2 zápasy a tie som si už odzápasil, takže oficiálne som voľný bojovník bez akejkoľvek zmluvy a povinnosti sa niekomu zodpovedať... Po zápase v Oktagone, som povedal jasne, že chcem ísť bojovať vonku a ak by mi v inej organizácii dovolili si dať zápas aj doma, tak veľmi rád by som obhajoval svoj titul, na tom sa samozrejme nič nemení,“ začal Deák.

„Dokonca som sa ako prvého opýtal Pavla Nerudu, či by mi vedeli dať zápas na február alebo marec, kým pôjdem do RCC, ale že žiaľ najbližšie až 6. mesiac mi vedia dať zápas. Takže nechápem prečo Ondro urobil takéto rozhodnutie, keďže žiadny zápas som nezrušil ani neodmietol a vedel, že hľadám zápas vonku.“

Deák zdôraznil, že na súboj kývol najmä preto, aby nesedel až do mája doma a nečakal iba na zápas v RCC. Tunajší fanúšikovia sa však nemusia obávať, že by boli vzájomné vzťahy poškodené, čo potvrdil instagramový príbeh Deáka s Nerudom, ktorý jasne hovorí, že všetko je v poriadku. Aký máte na celú situáciu názor vy?

Tomáš Deák a Pavol Neruda
Tomáš Deák a Pavol Neruda | zdroj: Instagram