Main Content

VIDEO: Černák s ďalším gólom, Ovečkin prekonal Messiera

sobota, 1. február 2020 07:40 | Autor: TASR

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

New York 1. februára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Erik Černák pomohol v noci na sobotu jedným gólom k víťazstvu Tampy Bay 4:3 na ľade Anaheimu.

Skóroval v druhom zápase NHL po sebe, v 48 tohtosezónnych dueloch nazbieral dokopy desať bodov (5+5). V ďalšom stretnutí Washington uspel v Ottawe 5:3 aj zásluhou dvoch presných zásahov Alexandra Ovečkina. Ruský kanonier strelil vo svojej kariére góly s poradovými číslami 694 a 695 a v historickej tabuľke strelcov zámorskej profiligy poskočil už na ôsme miesto, keď prekonal legendárneho Marka Messiera. Z víťazstva Capitals sa tešil aj slovenský útočník Richard Pánik, ktorý sa počas desiatich minút prezentoval jednou strelou a troma bodyčekmi.

Černák strelil v 15. minúte za stavu 1:1 druhý gól Lightning, keď podporil rýchly útok hostí a po prihrávke Braydena Pointa poslal puk popod domáceho brankára Johna Gibsona. Zhodne gólom a asistenciou sa na výhre Tampy podieľali Nikita Kučerov a Anthony Cirelli. "Blesky" sa ponevýraznom úvode sezóny postupne šplhajú tabuľkou nahor, vyhrali už štrnásty z uplynulých 17 zápasov a poistili si druhú pozíciu v tabuľke Atlantickej divízie.

Boston vedený kapitánom Zdenom Chárom triumfoval na ľade Winnipegu 2:1 a uštedril Jets piatu prehru v rade. Výraznou oporou Bruins bol fínsky brankár Tuukka Rask, ktorý sa vo veľkom štýle vrátil do zostavy po otrase mozgu a zlikvidoval 37 striel súpera. Slovák Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky.

 

výsledky NHL:

New York Rangers - Detroit 4:2

Pittsburgh - Philadelphia 4:3 pp

Carolina - Vegas 3:4

Ottawa - Washington 3:5

Winnipeg - Boston 1:2

Edmonton - St. Louis 4:2

Anaheim - Tampa Bay 3:4 /ČERNÁK za hostí 1+0/