Main Content

Arsenal bojuje o poslednú zimnú posilu

piatok, 31. január 2020 15:32 | Autor: Timotej Gašper

Arsenal Londýn
Arsenal Londýn | zdroj: S7

Klub z Emirates Stadium potreboval januárové prestupové okno ako soľ, keďže počas jesene prežívali veľmi nepríjemné obdobia plné interných nezrovnalostí, zlej formy či výmeny trénerov.

Mikel Arteta sa teda pokúša klub stabilizovať, no k tomu aj podľa jeho slov patria posily. Prvou zimnou akvizíciou sa stal španielsky obranca Pablo Marí, ktorý prišiel na hosťovanie z brazílskeho Flamenga. Keďže Arsenal cítil, že najväčšie problémy majú v defenzíve, aj druhou posilou sa stal obranca, no tentokrát sa jedná o portugalského pravého beka zo Southamptonu, Cedrica Soaresa. 28-ročný Soares posilnil „The Gunners“ formou polročného hosťovania. 

Aj napriek tomu, že obidvaja noví hráči nastupujú v obrane, sa klub neprestal obzerať po ďalších možnostiach ako vystužiť defenzívu pred náročnou jarou. Treťou posilou januára 2020 môže byť pre Arsenal totižto mladý obranca zo Šachtaru Donetsk, Mykola Matviyenko. Ukrajinský reprezentant a odchovanec giganta z Donetsku zaujal aktuálneho trénera Arsenalu, Mikela Artetu, ešte počas jesenných kôl skupinovej fázy Ligy majstrov, kde sa Ukrajinci stretli aj s Manchestrom City, kde bol Arteta asistentom P.Guardiolu. Matviyenko má 23 rokov a jeho najväčšou zbraňou je univerzálnosť, ktorá mu dovoľuje hrať prakticky na všetkých obranných pozíciách so zárukou kvalitného výkonu. Zdroj od Sky Sports dodáva, že Arsenal chce disponovať širokou a kvalitnou obranou, k čomu by Mykola Matviyenko určite len prispel. 

Cena za mladého Ukrajinca by sa mohla vyšplhať na 30 miliónov eur a ako dodáva hráčov agent, Arsenal a Donetsk sú momentálne v štádiu rokovania a prestup sa môže skompletizovať ešte v piatok podvečer. Arsenalu nevyšli snahy o zisk Jerome Boatenga ani Nathana Akého, čo naštartovalo ich interes o Matviyenka.