Main Content

VIDEO: Vo finále Australian Open vyzve Djokoviča Rakúšan Thiem!

piatok, 31. január 2020 13:39 | Autor: TASR

Dominic Thiem
Dominic Thiem | zdroj: TASR

Melbourne 31. januára (TASR) - Vo finále grandslamového turnaja Australian Open sa stretnú rakúsky tenista Dominic Thiem a Novak Djokovič zo Srbska. Thiem v piatkovom druhom semifinále mužskej dvojhry ako piaty nasadený zdolal sedmičku podujatia Alexandra Zvereva z Nemecka 3:6, 6:4, 7:6 (3), 7:6 (4).

Dvadsaťšesťročný Rakúšan si zahrá v grandslamovom finále tretíkrát v kariére, obe neúspešné predchádzajúce absolvoval na Roland Garros v rokoch 2018 a 2019.

V úvodnom sete si hneď v prvých dvoch hrách aktéri prelomili podanie. Thiem potom predviedol výborné údery a zdalo sa, že bude "na vlne". Začal však zbytočne kaziť, robil nevynútené chyby a to bola voda na súperov mlyn. Dvadsaťdvaročný Nemec vzal Rakúšanovi podanie v siedmej aj deviatej hre, využil prvý setbal a set získal pomerom 6:3.

Do druhého setu vstúpil Zverev čistou hrou, pri ďalšom servise mu však Thiem podanie vzal. Zverev si ho vzal späť v šiestom geme, no vzápätí oň opäť prišiel, keď mal Thiem aj trochu šťastia a pomohla mu páska pri zisku dvoch brejkbalov. Prvý využil skvelým prechodom na sieť - 4:3. V desiatej hre podával Thiem na víťazstvo v sete, gem mal výborné parametre na rozdiel od dovtedy dosť obojstranne "rozháranej" hry. Thiem odvrátil dva brejkbaly, napokon si vybojoval prvý setbal, esom ho hneď aj využil a vyrovnal na 1:1.

Úvod tretieho setu nečakane za stavu 1:0 pre Zvereva prerušili technické problémy s osvetlením. Po asi desaťminútovej pauze sa pokračovalo, obaja hráči naďalej predvádzali fyzickú hru s viacerými dlhšími výmenami. Thiem súpera brejkol v tretej hre, ale Zverev mu oplatil rovnakou mincou v šiestej hre. Nemec sa dostal v desiatej hre pri podaní súpera k dvom setbalom, ale Thiem ich odvrátil a set dospel do tajbrejku. V ňom si vybojoval tri setbaly Thiem a hneď prvý aj nekompromisne využil.

Vo štvrtom sete sa hral zaujímavý tenis s viacerými peknými výmenami. Obaja hráči si držali podanie až do tajbrejku a v ňom opäť uspel Thiem, keď premenil svoj druhý mečbal.

semifinále - dvojhra:

Dominic Thiem (5-Rak.) - Alexander Zverev (7-Nem.) 3:6, 6:4, 7:6 (3), 7:6 (4)