Main Content

Zabudnutý Thomas Lemar opustí Atlético: Vyberať si bude z lukratívnych ponúk

utorok, 28. január 2020 14:42 | Autor: Timotej Gašper

Thomas Lemar
Thomas Lemar | zdroj: TASR

Francúzsky futbalista bude po nevydarenom angažmáne meniť dres. Záujem o jeho služby majú štyri veľkokluby z Nemecka a Anglicka.

V období, keď francúzskemu a sčasti aj európskemu futbalu dominovalo AS Monako, bol krídelník Thomas Lemar jednou z najväčších hviezd Kniežatského klubu. Lemar strávil v Monaku tri roky a v lete 2018 odišiel do Atlética Madrid, ktoré zaň neváhalo zaplatiť až 70 miliónov eur. Od Lemara sa očakávali kvalitné výkony smerom dopredu, no tento ťah mu žiaľ nevyšiel. Krídelník pridal za 18 mesiacov len tri góly, šesť asistencií a potácal sa aj so zraneniami, čo jeho niekdajšie hviezdne renomé rázne znížilo. Portál transfermarkt.com prišiel v utorok s informáciou, podľa ktorej chce Atlético predať Lemara ešte v januári, pričom záujem má štvorica gigantov. 

Bayern Mníchov, Borussia Dortmund, Arsenal aj Tottenham sú celky, ktoré sa podľa zdroja transfermarkt.com prihlásili o služby 24-ročného francúzskeho reprezentanta. V prípade Bayernu Mníchov je dlhodobejšie známe, že vedenie Bavorov chce do konca zimného prestupového obdobia rozšíriť káder o ofenzívneho hráča, pričom pre Lemara ponúka Bundesliga adekvátnu alternatívu na reštart kariéry. Záujem má aj BVB, no očakáva sa, že ak by si mal Lemar vyberať z Bundesligy, aj kvôli ofenzívnej konkurencii v kádri Dortmundu by si radšej zvolil Bayern. 

Tottenham mal podľa slov trénera Joseho Mourinha v pláne výraznejšie posilňovanie tímu, no dovedna prišiel „len“ mladík Gedson Fernandés, ktorý posilnil záložné rady. Do útoku sa spája meno S.Bergwijna, no je možné, že napokon príde aj Lemar, ktorý je schopný nastupovať na viacerých postoch vrátane „falošnej“ deviatky. Vysoké šance sa ale pripisujú aj Arsenalu, ktorý má mierne ťažkosti so strieľaním gólov a fyzicky i technicky vybavený T.Lemar by mohol osviežiť prebúdzajúci sa káder Mikela Artetu.