Main Content

Tragédia zarmútila aj Messiho a Ronalda: Opustil nás génius

pondelok, 27. január 2020 14:17 | Autor: TASR

Kobe Bryant, Instagram Lionel Messi
Kobe Bryant, Instagram Lionel Messi | zdroj: Instagram

Los Angeles 27. januára (TASR) - Tragická smrť basketbalistu Kobeho Bryanta šokovala aj komunitu futbalistov. Mal k tomuto odvetviu veľmi blízko. Časť detstva strávil v Taliansku, pretože jeho otec tam hral v nižšej súťaži po odchode z NBA.

Bryant sa naučil plynulo po taliansky a obľúbil si futbalový klub AC Miláno. "Rossoneri" vydali po jeho smrti vyhlásenie: "Nemáme žiadne slová, ktoré by opisovali, ako sme šokovaní správou o tragickej smrti Kobe Bryanta, fanúšika Milána, jedného z najväčších športovcov všetkých čias. Naše myšlienky smerujú rodinám ľudí postihnutých touto tragédiou. Budeš nám chýbať, Kobe."

V roku 2017 sa Bryant zúčastnil na tréningovom kempe Paríža St. Germain. Kylian Mbappe zverejnil spoločnú fotografiu s americkým basketbalistom na Twitteri a pridal hešteg #MambaForever. Mamba bola Bryantova prezývka.

Spomienku zosnulej legende venovali aj Ronaldo s Messim. Messi sa s Bryantom stretol pri natáčaní reklamy pre tureckú leteckú spoločnosť v roku 2012. "Nemám slov. Moje modlitby patria rodine a priateľom Kobeho. Bolo príjemné stretnúť sa s ním a stráviť spolu čas. Opustil nás skutočný génius," napísal Messi na Instagrame.

Ronaldo tiež reagoval na Instagrame: "Je také smutné počuť srdcervúce správy o smrti Kobeho a jeho dcéry. Kobe bol pre mnohých ľudí skutočnou legendou a zdrojom inšpirácie. Vyjadrujem sústrasť rodine a priateľom, ako aj rodinám všetkých, ktorí pri tejto havárii zahynuli."