Main Content

VIDEO: Sagan krátko pred cieľom 1. etapy Vuelty prvý: Už sa teším na ďalšiu šancu!

pondelok, 27. január 2020 08:20 | Autor: TASR

Finiš 1. etapy Vuelty (2020)
Finiš 1. etapy Vuelty (2020) | zdroj: Twitter

San Juan 27. januára (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v úvodnej etape pretekov Vuelta a San Juan v Argentíne 6. miesto.

V záverečnom špurte sa z víťazstva prekvapujúco tešil Francúz Rudy Barbier z tímu Israel Start-Up Nation. Víťaz na druhé miesto odsunul Taliana Manuela Bellettiho (Androni-Sidermec), tretí finišoval Argentínčan Tomas Contte (/Municipalidad de Pocito). Peter Sagan bol zhruba 200 metrov pred cieľom prvý, no svoju pozíciu neudržal, keď ho v nevýhodnej pozícii pri mantineli predbehla až pätica jazdcov. 

Rovinatá úvodná etapa len s jedným ostrejším stúpaním dospela do očakávaného záverečného špurtu, kde však favoritom vypálili rybník menej známi špurtéri. Hoci Sagan, Alvaro Hodeg (Deceuninck-QuickStep) aj Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) mali v závere dobrú tímovú podporu, neuspeli.

"Bol to ťažký deň, najmä kvôli horúcemu počasiu. Ďakujem môjmu tímu, v posledných kilometroch som bol v dobrej pozícii. Šprint sa začal ale veľmi skoro. Preto viacerí jazdci útočiaci zozadu mohli dosiahnuť väčšiu rýchlosť. Dobrou správou je, že mi dobre išli nohy a už sa teším na zajtrajšiu ďalšiu šancu," citoval Sagana oficiálny web jeho zamestnávateľa.

"Bolo veľmi horúco. Našou stratégiou bolo priviesť Petra do očakávaného šprintu v dobrej pozícii. Napokon skončil šiesty, myslím si, že to dnes bolo jeho najlepšie možné umiestnenie," doplnil športový riaditeľ tímu Ján Valach.

výsledky - 1. etapa (San Juan - San Juan, 163,5 km):

1. Rudy Barbier (Fr./Israel Start-Up Nation) 3:45:14 hod., 2. Manuel Belletti (Tal./Androni Giocattoli-Sidermec), 3. Tomas Contte (Arg./Municipalidad de Pocito), 4. Juan Sebastian Molano Benavides (Kol./UAE Team Emirates), 5. Alvaro Jose Hodeg Chagui (Kol./Deceuninck-QuickStep), 6. Peter SAGAN (SR/BORA-hansgrohe) - všetci rovnaký čas

celkové poradie: 1. Barbier 3:45:04, 2. Belletti +4 s, 3. Contte +6, 4. Benavides, 5. Chagui, 6. SAGAN všetci +10