Main Content

VIDEO: Obrovská slovenská eufória na olympiáde v Lausanne: Hokejistky po 83-sekundovom obrate slávia zisk bronzu!

Slovenské hokejistky získali bronz na zimných olympijských hrách mládeže v Lausanne. V zápase o tretie miesto zdolali domáce Švajčiarky 2:1. Slovensky prehrávali od úvodu druhej tretiny, potom však v rozmedzí 83 sekúnd otočili stav zásluhou Niny Hudákovej a Nikoly Janekovej.

"Bola to dráma do posledných sekúnd. Mysleli sme si, že to najhoršie sme si prežili v zápase s Nemeckom, no stále sa to dá vystupňovať. Dievčatám sme však verili. Stále sme im prízvukovali, aby boli trpezlivé a dodržiavali systém. A vyšlo to! Na dievčatá sme veľmi hrdí. Zlepšovali sa od zápasu k zápasu, dokázali hrať systémom, ktorý sme od nich vyžadovali, a vďaka tomu sme boli úspešní. Stojí za tým poctivá a trpezlivá hra. Vedeli sme, že tímová práca prinesie úspech, tak sme radi, že to vyšlo," povedala hlavná trénerka Gabriela Sabolová na stránke olympic.sk.

"Tie pocity sú neskutočné. Myslím si, že sme si to zaslúžili poctivou robotou, a vidím to na dobrý výkon. Dnešný zápas sa hral veľmi ťažko, boli tam isté momenty, ktoré sme mohli urobiť lepšie, ale podali sme dobrý výkon a víťazstvo sme si zaslúžili," uviedla asistentka kapitánky Zuzana Dobiašová. "Toto sa vám stane len raz za život, nehovoriac o tom, že je to olympiáda. Museli sme pre to urobiť všetko, vydať zo seba všetko. V šatni budeme určite veľmi kričať a oslávime to asi detským šampanským," dodala brankárka Laura Medviďová.