Main Content

Manchester United bojoval o hráča Interu: Ako zareagovali Taliani?

štvrtok, 23. január 2020 12:51 | Autor: Timotej Gašper

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Klub z Old Trafford je na tom naozaj zle. Zverenci nórskeho trénera Ole Gunnar Solskjaera v strede týždňa padli na domácej pôde proti Burnley v pomere 0:2 a potupná prehra ešte výraznejšie prehĺbila hernú krízu Manchestru United.

Pre veľkoklub to bola už ôsma prehra v lige a aktuálne „Red Devils“ strácajú 6 bodov na štvrtú Chelsea a až celých 30 bodov na prvý Liverpool, no neohrozený líder Premier League má oproti United ešte dva zápasy k dobru. Čakalo sa, že zlá forma podmieni zimné nákupy, pričom s Manchestrom United sa spájalo viacero zvučných mien. Najnovšie do zoznamu žiadaných pribudol podľa Sky Italy hráč InteruMatias Vecino.

Matias Vecino
Matias Vecino | zdroj: TASR

Uznávaný zdroj tvrdí, že vedenie MUFC sa v posledných dňoch snažilo dohodnúť s Interom na hosťovaní uruguajského dynamického záložníka, no talianska strana napokon ponuky odmietla. Vecino prišiel do Interu ešte v auguste 2017 za 24 miliónov eur z Fiorentiny a dlhodobo patril k oporám Nerazzurri. V tomto ročníku odohral slušnú porciu zápasov, no nepatrí medzi kľúčových členov kádru Antonia Conteho, čo otvorilo priestor pre jeho zimný odchod. 

Aj keď Inter odmietol ponuky od Manchestru United, budúcnosť skúseného záložníka stále nie je vyriešená. Podľa správy od Sky Italy došlo k prerušeniu rokovaní s anglickou aj z dôvodu, že Inter plánuje Vecina použiť ako výmenu v snahe získať hviezdu z SSC Neapol, Allana. O rok starší brazílsky stredopoliar patrí do zoznamu hráčov, ktorých Antonio Conte obľubuje a je teda pravdepodobné, že v prípade dohody oboch klubov prebehne výmena uvedených mien. Inter sa svedomito pripravuje na jarnú časť sezóny, v ktorej ich okrem boja o titul v Serie A čaká aj pôsobenie v Európskej lige, kde patria medzi najväčších favoritov na celkový triumf.