Main Content

Zbitý Tkachuk má v Edmontone billboard. Fanúšikovia Oilers sa vyzbrojili na odvetu

štvrtok, 23. január 2020 11:38 | Autor: Marek Ďaďo

Matthew Tkachuk, billboard
Matthew Tkachuk, billboard | zdroj: TASR, edmonton.ctvnews.ca

Absolútna demolácia drzého Matthewa Tkachuka zo strany Zacka Kassiana obletela svet a fanúšikovia sa nevedia dočkať ich ďalšieho vzájomného stretnutia, ktoré sa uskutoční už o pár dní. Priaznivci Calgary si však stoja za svojím hráčom a v Edmontone si zaplatili za reklamnú plochu s menom zbitého mladíka. 

Ako píšu stránky CTV News, v stredu sa v Edmontone objavil obrovský billboard, na ktorom sa nachádza meno veľkého „neobľúbenca“ tamojších fanúšikov. „Priateľská tour Matthewa Tkachuka“ je slogan, ktorý sa priaznivci Calgary dohodli použiť na propagáciu blížiaceho sa duelu medzi Oilers a Flames

Práve v tomto dueli (odohrá sa 29. januára) by sa mal po dvojzápasovom dištance objaviť Zack Kassian, a celá hokejová verejnosť je zvedavá, ako bude ich rivalita s Tkachukom pokračovať. Skupinka fanúšikov Flames získala peniaze na takúto reklamu z verejnej zbierky, do ktorej mohol prispieť ktokoľvek. Celkovo sa vyzbieralo až okolo 25 tisíc dolárov, pričom väčšina z tejto sumy bola venovaná fondu pre ľudí trpiacich amyotrofickou laterálnou sklerózou. 

Fanúšikovia Oilers sa však nenechali zahanbiť a ihneď vytvorili vlastnú zbierku. Pre charitu z Calgary, ktorá poskytuje jedlo deťom v núdzi, vyzbierali za 3 dni viac ako 37 tisíc USD. Dokopy sa na túto sumu poskladalo viac ako 560 ľudí. Priaznivci Edmontonu tento krok odôvodnili tým, že chcú, aby deti dostali poriadne jedlo nech môžu byť húževnatejší ako Tkachuk.