Main Content

Mourinho o prestupoch: Nebudeme robiť nič unáhlené!

streda, 22. január 2020 10:18 | Autor: Timotej Gašper

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: Instagram

Tréner Tottenhamu Hotspur dal v rozhovore jasne najavo, ako bude pristupovať k možným zimným nákupom. 

Portugalský lodivod sa ujal Tottenhamu po takmer ročnej trénerskej pauze. Spurs vykročili do sezóny 2019/2020 zlou nohou a jediným sezónnym úspechom je dovedna postup do osemfinále Ligy majstrov. Káder londýnskeho tímu sa potáca s častými zraneniami a najlepšie na tom nie je ani mentálne odhodlanie, ktoré ich pripravilo o viacero cenných bodov. Jose Mourinho sa to snaží od novembra 2019 zlepšiť, pričom zatiaľ dokázal Kohútov priviesť k siedmim výhram v 15 zápasoch. Na už uvedený problém zranení malo byť riešením prestupové obdobie, pred ktorým Jose hovoril o výraznom posilnený viacerých postov.

V najnovšom rozhovore pre Sky Sports uznávaný tréner prezradil, aký je momentálny postoj klubu k zimným prestupom po tom, čo sa posilnili o mladého záložníka Gedsona Fernandésa z Benficy. „Ak máme niečo urobiť, musí to byť vhodné riešenie aj do budúcna, nie len do zajtra. Nebudeme robiť nič unáhlené. Musí ísť o riešenie, ktoré bude dobré do budúcnosti a toho si je vedenie samozrejme vedomé. Klub je však odhodlaný niečo spraviť, no musí to byť dobrá voľba z každého uhla pohľadu,“ vyjadril sa Mourinho o opatrnej prestupovej politike Spurs.

S Tottenhamom sa počas januára spája viacero mien a viacero pozícií, no primárnesa  očakáva príchod nového hrotového útočníka, keďže hviezdny Harry Kane bude kvôli rekonvalescencii mimo hry minimálne do začiatku apríla. Podľa prestupových špekulácií od Sky Sports sú s odchodom do Spurs spájané mená ako Victor Osimhen, Krzysztof Piatek či Edinson Cavani, no Mourinho odmietol komentovať akúkoľvek uvedenú špekuláciu. „Nebudem hovoriť o iných hráčoch z iných klubov. Touto cestou nepracujem ani ja a ani Tottenham. Samozrejme, ak sa ukáže vhodná alternatíva, pokúsime sa to využiť,“ ukončil Jose Mourinho.