Main Content

Bayern zháňa obrancu: Čoskoro môže oznámiť prvú zimnú posilu!

streda, 22. január 2020 09:45 | Autor: Timotej Gašper

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: Google

Bayern Mníchov chce ešte v januári priviesť do svojich radov krajného obrancu, pričom výber sa podľa plátku Bild zúžil na nasledujúce tri mená. 

Nemecký majster má od jesene 2019 nového trénera, ktorý ostane pri kormidle minimálne do konca aktuálnej sezóny. Hans Flick si teda začal robiť mierne poriadky v kádri, pričom spolu s Joshuom Kimmichom sa zhodli, že bude nastupovať v pozícií defenzívneho záložníka, nie pravého obrancu. Od začiatku sezóny 2019/2020 bol na pravej strane defenzívnej línie Bayernu buď Kimmich alebo Pavard, no keďže Kimmicha vidia tréneri na poste „šestky“ a Pavard sa istejšie cíti v strede obrany, otvára sa priestor na príchod novej posily na pravý kraj obrany

Podľa nemeckého plátku Bild sa Bayern počas decembra a januára začal rozhliadať po možných alternatívach, pričom hľadanie skončilo vytvorením trojčlenného užšieho výberu. Spočiatku sa písalo aj o návrate veterána Rafinhu z Flamenga, no tento ťah by nebol pre Bayern práve najlepším riešením, keďže hľadajú beka s výkonnosťou, rýchlosťou aj ofenzívnym myslením. Na výber teda ostali Lukas Klostermannz Lipska, Joao Cancelo z Manchestru City a Alvarvo Odriozola z Realu Madrid. 

Odriozola
Odriozola | zdroj: TASR

Najprv vyzeral najpozitívnejšie prestup portugalského rýchlika Cancela, ktorý sa od leta 2019 nedokázal naplno chytiť v Manchestri City a hosťovanie s opciou v Bayernu by mu mohlo výrazne napomôcť. Pep Guardiola mal však odchod letnej posily vylúčiť a negatívne mali skončiť aj snahy o zisk nemeckého reprezentanta z Lipska, Lukasa Klostermanna, ktorý podľa Bildu preferuje zotrvanie v kádri vedúceho tímu Bundesligy. Najnovšou a veľmi pravdepodobnou možnosťou pre Bayern sa teda stal španielsky bek Alvaro Odriozola, ktorý nie je v Madride dostatočne vyťažený a hosťovanie v hodnote 2-3 milióny eur by bolo dobrou východiskovou situáciou pre všetky strany. 24-ročný španielsky reprezentant disponuje rýchlosťou aj ofenzívnym videním, no často bol kritizovaný za nedostatočný prístup k hre dozadu. 

Bild v posledných hodinách informoval, že Odriozola sa dohodol s Bayernom a ešte v utorok večer absolvoval lekársku prehliadku, pričom ako posila Bayernu má byť ohlásený v stredu na obed.