Main Content

Halák doviedol Boston k triumfu, pripísal si aj asistenciu

streda, 22. január 2020 07:53 | Autor: TASR

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

New York 22. januára (TASR) - Slovenský brankár Jaroslav Halák prispel v zámorskej NHL jednou asistenciou a 27 úspešnými zákrokmi k triumfu Bostonu v domácom dueli nad Vegas 3:2. Pre Haláka to bola už druhá asistencia v sezóne.

Boston otočil skóre dvoma gólmi v tretej tretine, pri vyrovnávajúcom na 2:2 vysunul Halák prihrávkou o mantinel Charlieho Coylea a Jake DeBrusk zakončil akciu vydarenou strelou do ľavého horného rohu bránky. O výhre Bruins potom v 53. minúte rozhodol Čech David Krejčí, ktorý sa na ľad vrátil po zranení a dvojzápasovej absencii. Obranca Zdeno Chára odohral za domácich 18:32 min, mal mínusový bod, dve strely a dve trestné minúty.

Frank Vatrano sa blysol hetrikom pri triumfe Floridy v Chicagu 4:3. Kouč hostí Joel Quenneville tak uspel v súboji so svojim bývalým tímom a jeho zverenci ťahajú šesťzápasovú víťaznú sériu.

Islanders v newyorskom derby uspeli na ľade Rangers 4:2. Josh Bailey sa pod to podpísal gólom a dvoma asistenciami a brankár Thomas Greiss zlikvidoval 40 striel domácich.

Brankár Philadelphie Brian Elliott zaznamenal čisté konto pri triumfe Philadelphie nad Pittsburghom 3:0. Elliott si pripísal 19 zákrokov a 39. shutout v kariére, prvý v prebiehajúcej sezóne.

NHL - výsledky:

Boston - Vegas 3:2 /za domácich HALÁK 0+1, 27z/29s)
Carolina - Winnipeg 4:1
NY Rangers - NY Islanders 2:4
Philadelphia - Pittsburgh 3:0
Chicago - Florida 3:4