Main Content

Trnavskí futbalisti odišli z Trenčína bez bodov

sobota, 26. november 2011 17:00 | Autor: TASR

Súhrn zápasov AS Trenčín - Spartak Trnava, Senica - Zlaté Moravce a Prešov - Nitra nájdete v tomto článku.

Výsledky 18. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

AS Trenčín - FC Spartak Trnava 4:2 (1:0)

Góly: 20. Mazan, 50. Godál, 61. Jorge Salinas, 69. V. Horváth - 55. Čvirik, 68. Ciprys, ŽK: 73. Čogley - 34. Koubský, 38. Ciprys, 78. Ľ. Hanzel, rozhodovali: Valášek - Brendza, D. Hrčka, 3419 divákov
Zostavy:
Trenčín: Volešák - Čögley, Godál, Kleščík, Holúbek - V. Horváth - Mazan (37. Mondek), S. Štefánik, Jorge Salinas, Hlohovský (72. Ďuriška) - Depetris (90.+ T. Malec)
Trnava: Raška - Gross, Koubský, Čvirik, Ľ. Hanzel - Karhan - R. Procházka (40. J. Petráš), M. Vyskočil, T. Oravec, Mikovič (76. Mikinič) - Ciprys

I. polčas
V úvode obidve mužstvá pozorne vykrývali priestor, preto sa šance nerodili. Po štvrťhodine hry domáci prevzali taktovku do svojich rúk a súpera pritlačili. V 15. min mal brankár hostí obrovské problémy so Štefánikovou skákavou strelou, o chvíľu napálil Mazan do brvna. V 20. min už hosťujúci gólman Raška nemal šancu na pokus Mazana do horného rohu - 1:0. V 25. min kontroval hosťujúci R. Procházka, keď opečiatkoval brvno a Trnava dokázala odraziť súperov tlak. Obe mužstvá v ďalšom priebehu úvodného dejstva dobre dodržiavali "zabezpečovaciu" taktiku, takže prerušiť protivníka a dostať sa do veľkej šance nebolo ani na jednej strane jednoduché.

II. polčas
To sa zmenilo v druhom polčase, keď sa roztrhlo vrece s gólmi. V 50. min po rohovom kope šikovne tečoval loptu hlavou Godál, kontaktný gól však strelil hosťujúci Čvrik už o päť minút, a to strelou spoza šestnástky - 2:1. V 61. min Jorge Salinas parádne napálil z 25 metrov do šibenice, ale aj na tento trenčiansky úder Trnava odpovedala: o sedem minút rýchly útok dokončil presnou strelou k žrdi do protipohybu brankára Ciprys - 3:2. Ubehla však len ďalšia minúta a Trenčín opäť viedol o dva góly, keď Depetrisovu vyrazenú strelu dokopol do prázdnej bránky Vojtech Horváth.Tento dvojgólový odstup už bojovný Trenčania tentoraz nepustili z rúk, pretože Trnava po svojich kontaktných góloch nedotiahla svoju snahu až k vyrovnaniu skóre a po štvrtom inkasovanom údere už nenašla silu zdramatizovať kvalitný zápas.





FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce 1:0 (1:0)
Gól: 31. Piroska, ŽK: 56. J. Valenta, 59. Gorosito, 86. T. Strnad - 44. Brčák, 77. Pavlenda, 81. Paur, rozhodovali: Trutz - Chládek, Kubačka, 1138 divákov
Zostavy:
Senica: Bolek - Gorosito, R. Pillár, J. Gajdošík, Pedro Leal - Križko, T. Kóňa - J. Valenta (71. T. Strnad), Piroska, Kalabiška - Bolinha (90.+ Kroupa)
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Janečka, Pavol Majerník (76. K. Pavelka), A. Candrák - M. Pavlovič - Orávik (46. Paur), Kuračka, M. Babic, M. Hruška - Brčák (55. Hodek)

I. polčas
V poslednom jesennom stretnutí sa stretli družstvá z vrchných priečok tabuľky. Zlaté Moravce sa snažili o kombinačný futbal a spočiatku mali lepší pohyb ako domáci. Na "Záhorákoch" bolo vidieť, že majú v nohách stredajší ťažký dohrávaný zápas s Trnavou. Prvú peknú akciu predviedli domáci v 15. min, po Piroskovom centri zakončoval Valenta vedľa bránky. Na druhej strane Kuračkovu strelu z 25 metrov stečoval senický obranca do protipohybu brankára Boleka, ten však ešte stihol loptu odvrátiť na rohový kop. Gólová chvíľa Seničanov prišla v 31. min. Po dlhom aute Gorosita a predĺžení Pillára využil pošmyknutie sa Orávika v šestnástke Piroska, ktorý zoči-voči brankárovi Kuciakovi poslal loptu do siete - 1:0. Od tejto chvíľe boli Seničania lepším tímom, no do vážnejšej šance sa už nedostali.

II. polčas
Po zmene strán vstúpili do hry lepšie Zlaté Moravce, pozorná domáca obrana ich však do šancí vôbec nepúšťala. Seničania hrali na rýchle protiútoky a viackrát mohli zvýšiť svoje vedenie. V 71. min po Valentovom centri hlavičkoval Pillár len do Kuciakovho náručia. Veľkú možnosť na zvýšenie jednogólového náskoku mal v 79. min Piroska, ktorý išiel z pravej strany sám na hosťujúceho gólmana, ale Kuciak jeho tvrdú strelu vyrazil. Do priestoru bránky trafil v 80. min aj Gorosito, no našiel iba pripraveného hosťujúceho brankára. Napriek záverečnému tlaku, keď hostia stavili všetko na totálnu ofenzívu, sa podarilo Seničanom udržať jednogólové vedenie a po konečnom hvizde rozhodcu Trutza sa radovali z troch bodov.






1. FC Tatran Prešov - FC Nitra 1:1 (0:0)
Góly: 90.+ Piter-Bučko - 79. Boszorád, ŽK: 41. Krob, 64. P. Katona, 89. Piter-Bučko - 8. Čirik, 34. Držík, 70. Šimončič, ČK: 54. Čirik (Nitra) po druhej žltej karte, rozhodovali: Kružliak - Vorel, Poláček, 920 divákov

Zostavy:
Prešov: Plánička - Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, Krob - P. Petráš, Lipták (59. Guba) - Ricardo Torres (83. Pribula), P. Katona, Papaj - Mariano Bernardo
Nitra: M. Chudý - Igor Kotora, Kaspřák, M. Kolmokov, Čirik - Držík (90.+ F. Moravčík) - L. Zelenický, Šimončič, V. Gajdoš (65. Boszorád), Ľ. Kolár - Matúš Mikuš (86. Šimonek)

V chladnom počasi sa hral podpriemerný futbal, z ktorého mali viac domáci. V 10. min mohol otvoriť skóre Krob, ale zoči-voči Chudému minul bránku. Nudný futbal pokračoval aj v ďalších minútach a hráči oboch mužstiev sa vôbec nedokázali dostať do šancí. Až v 43. min to skúsil domáci Katona, ale s jeho slabučkou strelou nemal Chudý nijaký problém. Vzápätí na druhej strane vystrašil domáceho gólmana Zelenický, ale ani z tohto pokusu nezapršalo.
Po bezgólovom prvom dejstve sa v 54. min musel porúčať z trávnika po druhej žltej karte hosťujúci Čirik a Tatran mal početnú výhodu o jedného hráča. Od tohto momentu domáci Nitranov viac tlačili, ale vyloženú šancu si nie a nie vypracovať. Hosťujúca obrana hrala veľmi zodpovedne a futbalistom Tatrana nedovolila v podstate nič, až na strely z väčších vzdialeností. Domáci diváci zamrzli úplne v 79. min, keď po Pláničkovom zlom odkope hostia otvorili skóre gólom Boszoráda - 0:1. Na domácich hráčov sa ozýval piskot tribún, Prešovčania sa nevedeli presadiť. Napokon sa im predsa len podarilo vyrovnať: vo štvrtej minúte nadstaveného času po priamom kope hlavičkoval Piter-Bučko za chrbát Chudého - 1:1.

© WEBNOVINY