Main Content

Hráči hlasovali za najlepšieho hokejistu sveta. Crosby skončil až tretí

utorok, 21. január 2020 09:52 | Autor: Marek Ďaďo

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: TASR

Získavať trofeje na základe hlasovania expertov je skvelé. Pre hokejistu je však možno ešte cennejšie, keď ho vedia ohodnotiť aj ostatní hráči. Renomovaný portál The Athelic sa aj tento rok rozhodil položiť do hokejového pléna otázku, kto je podľa nich najlepším mužom v hre. Takto to dopadlo. 

Na prvom mieste sa nenachádza nik iný ako Connor McDavid, ktorý v hlasovaní 392 hokejistov získal až 63% hlasov. Minuloročný víťaz ankety Sidney Crosby sa nenachádza ani na druhom mieste. To je tentoraz určené pre Nathana MacKinnona z Colorada. Zatiaľ čo kapitán Pittsburghu pozbieral 15% hlasov, MacKinnona postavilo na piedestál 17% hlasujúcich

McDavid v posledných troch sezónach kraľoval aj rebríčku TSN. Zakaždým bol nasledovaný Crosbym. Pred začiatkom prebiehajúceho ročníka bol u nich MacKinnon na 4. priečke. Tretiu pozíciu vtedy zabral Nikita Kucherov z Tampy Bay

Súčasný kapitán Edmontonu s 76 bodmi (27 + 49) vládne tabuľke produktivity naprieč celou ligou. S 75 bodmi (27 + 48) ho nasleduje jeho tímový kolega Leon Draisaitl, ktorý v hlasovaní portálu The Athletic získal menej ako jedno percento hlasov. MacKinnon je so svojimi 70 bodmi (30 + 42) tretím najproduktívnejším mužom súťaže. 

Zaujímať by vás mohlo, že za českého útočníka Davida Pastrňáka zahlasovalo 1% hokejistov, a rovnako tak aj za Jacka EcihelaAlex OvechkinJohn CarlsonPatrice BergeronAuston MatthewsJonathan Huberdeau a Patrick Kane taktiež dostali nejaké hlasy, no u všetkých to bola hodnota pod jedno percento.