Main Content

Chelsea čaká žiarivá budúcnosť: Klub má poistených hviezdnych mladíkov

piatok, 24. január 2020 09:30 | Autor: Jakub Vaverka

Tammy Abraham
Tammy Abraham | zdroj: TASR

Chelsea bola dlhodobo kritizovaná za svoj postoj k mladým hráčom a za častokrát nepremyslené kroky na prestupovom trhu. The Blues však momentálne pripomínajú klub, ktorý presne vie, čo robí. Potvrdzujú to aj posledné kroky vedenia Modrých.

Píše sa rok 2020 a všeobecne platí, že mať pod viacročným kontraktom talentovaného mladého hráča je prakticky na nezaplatenie. Veď taký Joao Felix, ktorý má ešte len 20 rokov, prestúpil v lete 2019 z Benficy Lisabon do Atlética Madrid za 127 miliónov eur. Podstatou je, že o mladíkov je veľká bitka, preto nečudo, že kluby robia, čo môžu, aby o nich neprišli. A keď už, aby na ich odchode aspoň patrične zarobili.

Týmto smerom ide aj londýnska Chelsea, ktorá má momentálne vo svojom kádri nejedného talentovaného mladíka. 22-ročný Fikayo Tomori, ktorý patrí v tejto sezóne do základnej zostavy The Blues, podpísal do roku 2024. Doposiaľ posledným hráčom, ktorý s CFC predĺžil kontrakt, je 20-ročný obranca Reece James (zmluva platná do roku 2025). 

Tammy Abraham
Tammy Abraham | zdroj: Instagram

To však nie je všetko, Mason Mount (19 rokov) je poistený do roku 2024, žiadané ofenzívne krídlo Callum Hudson-Odoi (19 rokov)taktiež a do toho istého roku má zmluvu podpísanú aj 21-ročný Američan Christian Pulišič. Jednoducho, Chelsea ide na to rozumne, aj keby títo hráči chceli zmeniť dres, Modrí by na ich prestupe zarobili veľmi slušné peniaze. U viacerých zo spomenutých je totiž veľká pravdepodobnosť toho, že sa budú v nasledujúcich ročníkoch zlepšovať.

Ospevovaný 22-ročný zakončovateľ Tammy Abraham má kontrakt do roku 2022 a dlhodobo sa špekuluje o tom, že Chelsea bude chcieť do konca tohto ročníka podpísať nový kontrakt aj s týmto mladým anglickým reprezentantom. Veď Abraham momentálne patrí nielen medzi najlepších hráčov CFC, ale aj medzi TOP futbalistov celej Premier League. 

Jadon Sancho
Jadon Sancho | zdroj: TASR

Po odchode trénera Maurizia Sarriho, predaji Edena Hazarda do Realu Madrid a polročnom zákaze prestupov, sa Chelsea vydala cestou dávania šancí mladíkom a vlastným odchovancom. Londýnsky celok je za tieto kroky chválený aj medzi konkurentmi, pričom The Blues sa z pozície klubu, ktorý bol častým tŕňom v oku ostatných, stal celok, o ktorom sa hovorí prevažne pozitívne.

Je to taktiež jeden z dôvodov, prečo v prebiehajúcom prestupovom období klub zo Stamford Bridge prevažne vyčkáva a neinvestuje do nových a hotových hráčov závratné čiastky. Ako povedal kormidelník The Blues Frank Lampard, Modrí sa posilneniu nebránia, ale nebude to za každú cenu. Dlhodobým transferovým cieľom je Jadon Sancho z nemeckej Borussie Dortmund.

Ten by mohol prísť do modrej časti Londýna v letnom transferovom období. Tak či onak, cesta, ktorou sa Chelsea vydala je rozumná a sympatická. A v neposlednom rade, môže priniesť ovocie vo forme silnej tímovej kostry.