Main Content

Arsenal sa zameral na dvojicu francúzskych obrancov

sobota, 18. január 2020 14:52 | Autor: Timotej Gašper

Mikel Arteta
Mikel Arteta | zdroj: Arsenal Instagram

V sobotnom vydaní prestupových špekulácií sa objavila správa, podľa ktorej bude Arsenal bojovať o dvoch obrancov francúzskej národnosti. 

Vo viacerých popredných plátkoch sa denne objavujú špekulácie, ktoré spájajú hráčov z celej Európy s prestupom do Arsenalu. Dôvodom sú aj vyjadrenia vedenia či trénera Mikela Artetu, ktorý sľúbil januárové posilnenia kádru viacerými novými hráčmi. Ubehla už viac než polovica prestupového obdobia a klub zo severného Londýna ostáva stále bez posily, čo rozpútava ešte výraznejšie vlny prestupových špekulácií a dohadov. Hovorí sa o mnohých menách na rôzne posty, no podľa sobotného vydania Daily Mirror je na stole najnovšie alternatíva kúpy dvoch obrancov, ktorými sú Layvin Kurzawa a Dayot Upamecano.

O spojení Upamecano a Arsenal sa píše už dlho, no doteraz malo Lipsko vyjadrovať absolútny nezáujem o predaj svojej mladej defenzívnej hviezdy. Daily Mirror však uvádza, že aktuálny líder nemeckej Bundesligy si počas januára vypočuje ponuky od kubu z Emirates Stadium, ktoré by mohli viesť k približne 50 miliónovému prestupu. Mladý stopér disponuje obrovským potenciálom a o jeho služby sa bije viacero klubov, no Arsenal má k nemu podľa všetkého najbližšie. 

Zatiaľ čo Upamecano nie je žiadnou prestupovou novinkou, meno Layvina Kurzawu pomerne dosť prekvapilo. Portály ako Daily Mirror i Daily Star uvádzajú, že „The Gunners“ chcú získať 27-ročného ľavého obrancu ešte v januári aj napriek tomu, že jeho platný kontrakt k parížskym Saint-Germain končí už v júni 2020. Arsenal by ho teda mohol získať v lete zadarmo, no situácia si podľa zdroja informácie vyžaduje okamžité riešenie. Podľa Daily Star by mohol Arsenal uspieť s ponukou približne 8-9 miliónov eur. Kurzawa je v PSG od leta 2015, no v poslednom období ho zo zostavy vytláča Juan Bernat, čo je viditeľné aj na jeho hernej minutáži (838 minút).