Main Content

OFICIÁLNE: Procházka podpísal kontrakt s UFC!

štvrtok, 16. január 2020 08:51 | Autor: Marek Ďaďo

Jiří Procházka
Jiří Procházka | zdroj: Instagram

To, o čom sa šuškalo už dlhšiu dobu, je konečne oficiálne. Najlepší český fighter Jiří Procházka sa dohodol s najprestížnejšou svetovou organizáciou zmiešaných bojových umení. Jeho najbližší zápas však ešte oznámený nebol. 

Ako píšu stránky ESPN, súčasný šampión poloťažkej váhovej divízie organizácie Rizin podpísal kontrakt s vysnívanou destináciou väčšiny bojovníkov sveta. Jiří Procházka (26-3-1) sa podľa všetkého dohodol s UFC na exkluzívnej zmluve, čo potvrdil aj jeho tréner Martin Karaivanov

Od samotného UFC sme sa zatiaľ oznámenia nedočkali, no dohodu medzi českým bojovníkom a organizáciou uviedla aj stránka BJP Store, na ktorej môžete kupovať Procházkov oficiálny tovar (tričká, šiltovky, atď.).

27-ročný fighter momentálne ťahá šnúru 10 víťazstiev v rade. Naposledy triumfoval 31. decembra, kedy sa do klietky postavil s veteránom UFC, C.B. Dollawayom, s ktorým však nemal veľa námahy. Špekulovalo sa, že Procházkov presun do UFC by mohla skomplikovať druhá najväčšia organizácia sveta v podobe Bellatoru. Americká frančíza má totiž blízky vzťah práve s japonským Rizinom.

Jeho možnému odchodu do vysnívanej destinácie veľmi nepomohol ani Ryan Bader, šampión Bellatoru, ktorý po poslednom Procházkovom súboji ihneď vyzval českého zápasníka na zápas pod záštitou jeho organizácie. Veci však očividne dobre dopadli a my uvidíme urasteného Čecha presne tam, kde sme chceli.