Main Content

Sága Eriksen vrcholí: Dánska hviezda má tieto možnosti!

streda, 15. január 2020 11:07 | Autor: Timotej Gašper

Christian Eriksen
Christian Eriksen | zdroj: TASR

Christian Eriksen sa bude v nasledujúcich dňoch rozhodovať o ďalšom kariérnom kroku, pričom do úvahy spadajú štyri reálne možnosti. 

Dánsky ofenzívny stredopoliar prišiel do Tottenhamu ešte v lete 2013. Od svojho príchodu sa vyprofiloval na jedného z najkvalitnejších hráčov sveta a dlhodobo sa oň bili najväčšie kluby. Výnimkou nie je ani prestupové obdobie počas januára 2020, no aktuálne s tým rozdielom, že so Spurs mu plynú posledné mesiace platného kontraktu. 27-ročný záložník respektíve príležitostný krídelník má momentálne štyri možnosti ako pokračovať v kariére, pričom prvou je zotrvanie práve v kádri Joseho Mourinha. Aj keď táto alternatíva nie je ani zďaleka najpravdepodobnejšia, treba s ňou tiež počítať, keďže vedenie klubu z Londýna je podľa posledných správ Daily Mirror otvorené rokovaniam o vylepšenom novom kontrakte. 

Eriksen má tiež možnosť naplniť uvádzané prestupové špekulácie a odísť do milánskeho Interu. Tím Antonia Conteho sa spája s Eriksenom azda najdlhšie a je možné, že napokon sa z toho stane reálna vec. Inter si však musí dať pozor na prestupových žralokov v podobe klubov ako Manchester United či Paríž Saint-Germain. Práve jeho treťou možnosťou je síce zotrvať v Premier League, no zmeniť dres v rámci konkurencie. Ole Gunnar Solskjaer hľadá tvorivý aspekt hry a Eriksen by dokázal ponúknuť ešte oveľa viac.

Najnovšou možnosťou jeho budúcnosti je parížsky Saint-Germain. Daily Mirror verí, že vedenie PSG môže na poslednú chvíľu pripraviť pre Eriksena takú ponuku, ktorú s istotou neodmietne. Francúzsky majster bol s Christianom spájaný ešte v lete 2019, no od vtedy sa toto spojenie príliš neuvádzalo, teda až do dnešného rána.