Main Content

VIDEO: Fialková po sľubnom úvode a zbabranej streľbe: Šialené, nevedela som s tým nič urobiť

Fínka Kaisa Mäkäräinenová triumfovala v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km v rámci 4. kola Svetového pohára 2019/20 v nemeckom Oberhofe. Do cieľa prišla v čase 39:58,9 Na stupňoch víťazov ju doplnili Nórky Tiril Eckhoffová (+30,2 s) a tretia Marte Olsbuová Röiselandová (+35,0). Slovenská reprezentantka Paulína Fialková obsadila 20. priečku (+2:36,8 m). Talianka Dorothea Wiererová skončila štvrtá a udržala sa na čele celkového poradia.

V nemeckom stredisku fúkal silný vietor, ktorý navyše menil smer, a preto sa chlieb lámal na streleckých položkách. V tej prvej zaváhali niektoré favoritky, jeden trestný okruh musela absolvovať aj Fialková. Eckhoffová však neminula ani raz a rovnako vybielila terč aj na druhej položke. Darilo sa na nej aj Fialkovej, ktorá zastrieľala čisto a posunula na priebežné tretie miesto.

Kartami však zamiešala prvá "stojka". Krjukovová ju absolvovala čisto, Eckhoffová minula trikrát. Fialková dokonca netrafila ani raz a prepadla sa na 23. miesto. Dopredu sa vyšvihla pred záverečnou streľbou Kaisa Mäkäräinenová, ktorá musela zvládnuť kľúčový moment pretekov. Tridsaťsedemročná Fínka ho zvládla a do cieľa si prišla pre prvý triumf v sezóne. Fialková na poslednej streľbe netrafila dva terčíky, do cieľa prišla na 20. mieste. "Teší ma tento úspech, pretože som bola najstaršia v štartovom poli. Vietor bol dnes veľmi silný, musela som na strelnici čakať, ako sa bude točiť. Som šťastná za tento triumf," povedala víťazka v cieli pre TV Eurosport.

Fialková pre RTVS povedala, že sa cítila dobre, ale vietor ju pripravil o lepší výsledok: "Bolo to naozaj šialené. Ja som sa pritom bežecky cítila dobre. Aj som mala dobré ležky, ale na stojke so mnou vietor hádzal na obe strany. Nevedela som s tým nič urobiť. Samozrejme ma to mrzí, verím, že na ďalších pretekoch to bude o biatlone a nie o šťastí."