Main Content

VIDEO premiérového gólu Ibrahimoviča po návrate do Milána: Oslavovať ako Boh budem na San Sire

Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič nastúpil premiérovo po svojom návrate do AC Miláno v základnej zostave a hneď si otvoril strelecký účet. V 19. kole najvyššej talianskej súťaže spečatil gólom na 2:0 víťazstvo na ihrisku Cagliari.

"Rossoneri" bodovali naplno po troch zápasoch, počas ktorých nestrelili ani gól. V hlavnom meste Sardínie sa dostali do vedenia až v 46. minúte. Samu Castillejo našiel dlhým pasom za obranu Rafaela Leaa, ktorý si prvým dotykom pripravil loptu a druhým ju poslal halfvolejom za chrbát Robina Olsena v bránke domácich.

Ibrahimovičova chvíľa prišla v 64. minúte, keď ho prudkou prízemnou prihrávkou z ľavej strany našiel v pokutovom území Theo Hernandez a 38-ročný Švéd spečatil krížnou strelou skóre duelu na 2:0. S oslavami to však príliš nepreháňal. "Góly budem oslavovať ako Boh na San Sire, nie tu. Boha však oslavujem vždy, keď sa presadím. Práve vtedy sa totiž cítim živý," povedal Ibrahimovič. O tom, že je vo výbornej kondícii svedčí aj fakt, že hráč chcel zostať na ihrisku aj napriek tomu, že mu tréner Stefano Pioli ponúkol možnosť striedať: "Tréner bral ohľad na môj vek, chcel mi dať možnosť oddýchnuť si, no ja som mal stále dostatok síl. Moja myseľ je stále mladá a telo ju skrátka musí nasledovať," uzavrel Ibrahimovič.

AC Miláno patrí vďaka víťazstvu priebežná ôsma priečka so ziskom 25 bodov. Cagliari prehralo už štvrtý zápas za sebou, no aj napriek tomu má o štyri body viac a je šieste.