Main Content

VIDEO: Vlhová po veľkom sklamaní a predčasnom konci: Musím sa porozprávať s Matteom

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila nedeľnú alpskú kombináciu Svetového pohára. V rakúskom stredisku Altenmarkt-Zauchensee vypadla v prvej časti - superobrovskom slalome, keď jej po dvoch nádejných medzičasoch vypla lyža v technicky náročnej zákrute.

"V prvom momente som chcela najmä zabrzdiť, nie je to zábava, keď vypne lyža v takej rýchlosti. Mohlo sa stať čokoľvek. Našťastie, dobre to dopadlo. Nebola to moja chyba, proste sa to stalo, vošla som priamo do jamy a čelila som tam obrovským silám. Dlho sa mi to už nestalo," povedala pre ORF Vlhová.

Vypadnutie mrzí o to viac, že jej čas na druhom medzičase bol zo všetkých pretekárok najlepší. "Videla som, že Wendy aj Federica idú rýchlo. Chcela som ísť naplno, riskovať. Počula som, že som bola celkom rýchla, aj preto ma to mrzí. Chcela som dať do toho všetko, riskovala som, išla som na hrane, vypla mi však lyža a skončila som," uviedla Vlhová, ktorej sa o lyže stará servisman Matteo Baldissaruti: "Musím sa porozprávať s Matteom, asi aj on bude trochu zodpovedný za to, čo sa stalo. Nedávam mu to však za vinu. Snažím sa zobrať z toho to pozitívne, aspoň si trochu oddýchnem pred utorkovým slalomom vo Flachau."

Vlhová bola z vypadnutia sklamaná, pred utorkovým slalomom ho však musí čím skôr hodiť za hlavu. "Už veľmi dlho sa mi niečo podobné nestalo. Rozprávala som sa so šéfom z Rossignolu, tiež mi povedal, že to sa stáva. Ak by som vošla do tej jamy zvrchu a nie zboku, možno by sa mi lyža nevypla. Inak by ma posadilo, respektíve by som urobila nejakú chybu. Je to trochu aj taká poistka, aby sa mi nič nestalo. Som nahnevaná, ale nič s tým neurobím. Musím to čím skôr vstrebať, hodiť za hlavu," dodala.