Main Content

McGregor o Cerronem: Porazil by som ho aj s chrípkou

nedeľa, 12. január 2020 09:07 | Autor: Marek Ďaďo

Conor McGregor & Donald Cerrone
Conor McGregor & Donald Cerrone | zdroj: TASR

Už iba pár dní zostáva do návratu muža, ktorý vo svete rozšíril pojem MMA. Conor McGregor sa 18. januára postaví do klietky s Donaldom Cerronem a ako to už býva zvykom, írsky bojovník si ani tentoraz neodpustil vyhlásenia o svojom víťazstve. Treba však uznať, že o svojom nadchádzajúcom súperovi hovoril s rešpektom, čo uňho nebýva bežné. 

Rodák z Dublinu nie je typický bojovníkom welterovej divízie. Jeho primárnym domovom je ľahká váhová kategória, ale do zápasu s Cerronem sa rozhodol ísť o „poschodie vyššie“. „Viem, že som mu mohol urobiť život ťažším. Ja si však nemyslím, že by mu sedela kategória do 70 kg. Je to bojovník welteru (77kg). Porazil by som ho v ktorejkoľvek váhe. Porazil by som ho aj s chrípkou,“ cituje McGregora server MMA Junkie

„Ja to však nepotrebujem. Chcem sa sústrediť iba na môj tréning a udržať sa vo forme. Nechcem zhadzovať, potom priberať a zase zhadzovať. Som šťastný tam, kde som.“ Niekdajší dvojnásobný šampión UFC si navyše myslí, že prechod do welteru mu otvára nové možnosti. 

„Páči sa mi ako to vo welteri momentálne vyzerá. Máte tu Jorgeho (Masvidala) s jeho BMF opaskom a chlapcov, ktorí sa oň pobijú. Cítim sa tu dobre a nabitý energiou.“ Najväčšia hviezda zmiešaných bojových umení však dodáva, že s ľahkou divíziou ešte preňho nie je koniec. „Nie, s ľahkou váhou ešte nie som hotový. Pre tento zápas som mohol bez problémov ísť aj do tejto divízie. Chcem však byť svieži,“ dodal McGregor. 

Kontroverzný Ír sa vyjadril aj na adresu svojho súpera. „Musím povedať, že si Donalda vážim. Odkedy som ho naposledy videl, tak bojoval veľakrát. Je taktiež rodinne založený a to si cením. Taktiež sa mi páči ako do tohto celého zahrnul Proper Whiskey. Okolo týchto vecí je veľa práce a zaslúžia si rešpekt. Teším sa na dobrý zápas.“

McGregor je na súboj pripravený a chce sa vrátiť vo veľkom štýle. „Bude to dobrý večer a 18. januára zažiarim. Tak ako mnohokrát predtým, aj teraz vytvorím v oktagone čosi magické. Tentoraz to však bude niečo špeciálne,“ dodal Ír na záver.