Main Content

Prestupový šok: Mladý Slovák odchádza do MLS

sobota, 11. január 2020 14:16 | Autor: Timotej Gašper

Matej Oravec
Matej Oravec | zdroj: TASR

Slovenský reprezentant bude v najbližších dňoch meniť dres, pričom ide o veľmi zaujímavý a nečakaný prestupový ťah. 

Matej Oravec je meno, ktoré premiérovo zvučnejšie zarezonovalo na jeseň 2018. Spartak Trnava vtedy pôsobil v skupinovej fáze Európskej ligy a nečakané najtesnejšie víťazstvo v prvom kole proti Anderlechtu zariadil v trnavskej City Aréne práve mladík Oravec. Odvtedy Matej zmenil dres a od júla 2019 oblieka farby Dunajskej Stredy. Defenzívny univerzál, ktorý je schopný hrávať na celej obrannej línii a tiež ako defenzívny záložník, je podľa viacerých zdrojov už len krôčik od prestupu do tímu Philadelphia Union

Portál brotherlygame.com a ďalšie správy z twitteru uvádzajú, že Matej Oravec opustil tím Dunajskostredčanov a v minulých dňoch mal v Spojených štátoch rokovať o svojej zmluve v tíme Major League Soccer. Tím z Philadelphie sa v minulej sezóne MLS dostal až do štvrťfinále, kde ho vyradila Atlanta United. Teraz podľa všetkého pribudne do štruktúr MLS ďalší Slovák, no odchod ešte len 21-ročného hráča za more je pomerne nečakaným a menej prirodzeným ťahom. Netreba však zabúdať, že v mladom veku odišiel do MLS napríklad aj Albert Rusnák, ktorý patrí k ikonám tímu Real Salt Lake. 

Oficiálne sa ešte nič nepotvrdilo, no všetko je veľmi blízko k tomu, aby sa prvýkrát v histórií sťahoval slovenský hráč do MLS priamo z našej Fortuna ligy. Ak by všetko vyšlo, Matej Oravec by sa popri Gregušovi, Rusnákovi, Nemcovi a Reiterovi stal piatym slovenským futbalistom v Major League Soccer.