Main Content

Marinčina uvidíme v NHL aj v budúcej sezóne. Na stole mu pristál nový kontrakt

sobota, 11. január 2020 09:15 | Autor: Marek Ďaďo

Martin Marinčin
Martin Marinčin | zdroj: TASR

Slovenský obranca Martin Marinčin sa doposiaľ nedokázal nastálo usadiť v niektorom z tímov zámorskej NHL. Do konca sezóny ešte zostáva veľa času, ale vedenie Toronta Maple Leafs nenecháva nič na náhodu - Marinčinove služby si poistilo aj pre nasledujúci ročník. 

Na oficiálnom twitterovom účte Toronta Maple Leafs ste sa mohli dočítať, že vedenie organizácie sa s 27-ročným Slovákom dohodlo na predĺžení kontraktu. Marinčin so svojimi „chlebodárcami“ podpísal ročnú zmluvu, ktorá mu opäť vynesie 700 tisíc dolárov. Je jasné, že druhý najhodnotnejší klub sveta si chce dopredu poistiť niektorých zadákov, pretože po konci sezóny vypršia zmluvy až 4 obrancom (Cody CeciJake Muzzin a Tyson Barrie sa stanú neobmedzenými hráčmi, práva na Travisa Dermotta bude Toronto vlastniť aj naďalej). 

Je dôležité spomenúť, že aj tentoraz pôjde o jednocestný kontrakt. Slovenský zadák sa v tejto sezóne predstavil v 13 zápasoch, v ktorých nebodoval. Na farme v tíme Toronta Marlies zaregistroval 1 asistenciu 5 dueloch. Počas pôsobenia v organizácii Maple Leafs odohral 129 stretnutí so ziskom 19 bodov (3 + 16). 

Jeho kariérnu bilanciu v NHL tvorí 30 bodov (4 + 26) získaných v 214 zápasoch. Od sezóny 2013/2014 obliekol v NHL iba dresy Edmontonu (ktorého vedenie sa preňho rozhodlo z 46. miesta na drafte mladíkov v roku 2010) a Toronta. Ako člen kabíny farmárskych Marlies sa v roku 2018 tešil z triumfu v Calder Cupe.