Main Content

Prestup Lobotku na spadnutie! Celta mala súhlasiť s prestupovou čiastkou

piatok, 10. január 2020 16:18 | Autor: TASR, Martin Gregor

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Neapol 10. januára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka nefiguruje na súpiske Celty Vigo na nedeľné stretnutie Copa del Rey na pôde Meridy.

Portál sport.sky.it v piatok informoval, že SSC Neapol uspel s ponukou na prestup vo výške 20 miliónov eur, ktorá môže vďaka bonusom narásť o ďalšie 4 milióny.

Dvadsaťpäťročný stredopoliar by mal podľa tohto zdroja v sobotu pricestovať do Talianska a podstúpiť lekársku prehliadku.

Okrem Lobotku by mal Neapol získať do svojich služieb aj Diega Demmeho z RB Lipsko. Nemecký klub podľa dobre informovaného talianskeho novinára Fabrizia Romana, ktorý potvrdil aj prestup slovenského reprezentanta, súhlasil s prestupovou čiastkou 12 miliónov eur. 

V súvislosti s Lobotkom bol dnes spájaný aj West Ham. Ak by sa vraj Celta Vigo s Nepaolom nedohodla na jeho prestupe do konca tohto týždňa, Španieli by pristúpili k rokovaniam s anglickým celkom. Informoval o tom plátok Gazetta dello Sport. 

Lobotka prestúpil do Viga v roku 2017 z dánskeho FC Nordsjaelland za 4 milióny eur. Podarilo sa mu etablovať sa v základnej zostave, v Španielsku odohral celkovo 90 zápasov bez streleckého zápisu. V tejto sezóne nastúpil v 17 ligových dueloch. Lobotku odporučil do Neapola bývalý kapitán "Partenopei" Marek Hamšík.