Main Content

Prečo Timo Werner nechcel prestúpiť do Liverpoolu

piatok, 10. január 2020 11:13 | Autor: Jakub Vaverka

Timo Werner
Timo Werner | zdroj: TASR

Nemecký útočník Timo Werner bol neraz spájaný s odchodom do anglickej Premier League, pričom interes mal niekoľkokrát aj Liverpool. Sám hráč ale transfer do momentálne najlepšieho klubu na svete odmietol. Prečo?

Timo Werner má momentálne 23 rokov a v prebiehajúcom ročníku v drese RB Lipsko skóroval 23-krát. Vo veľkom sa hovorí o tom, že by mohlo svojho aktuálneho zamestnávateľa opustiť. Kouč RBL Julian Nagelsmann ale verí, že Werner ostane minimálne do konca sezóny. Faktom totiž je, že Lipsko reálne bojuje o majstrovský titul.

Nemecký útočník je každé prestupové obdobie spájaný s odchodom z Bundesligy. Momentálne sa jeho meno spomína predovšetkým v súvislosti s Chelsea, ale nie je to tak dávno, čo Werner mohol odísť do Liverpoolu. 

Nakoniec z toho nič nebolo. Timo Werner transfer na Anfield Road odmietol. Prečo? „Timo Werner odmietol ponuku Liverpoolu, pretože nebol presvedčený o tom, že v tíme The Reds by dostal dostatok herného priestoru a vysedával by na lavičke,“ tvrdí ​Athletic.

Faktom je, že kouč LFC Jurgen Klopp môže v ofenzíve rátať so Salahom, Maném, Firminom či Origim a dostávať pravidelne šancu v ofenzíve Červených je momentálne skutočne náročná úloha. Werner ale kvalitu na presadenie sa určite má.  V hre o jeho služby sú okrem Chelsea aj Bayern Mníchov či Paríž Saint-Germain.