Main Content

Česko sa možno dočká nového zápasníka v UFC!

štvrtok, 9. január 2020 14:38 | Autor: Marek Ďaďo

Jiří Procházka
Jiří Procházka | zdroj: Instagram

Nie je žiadnou novinkou, že okolo českého zápasníka Jiřího Procházku sa točí jedna pozitívna správa za druhou. Po úspešnej obhajobe opasku poloťažkej váhy v japonskom Rizine sa mu otvára viacero dverí. Je isté, že si najlepší fighter našich susedov hľadá nové pôsobisko a k dispozícii by mu mali byť najprestížnejšie svetové organizácie. 

Po vydarenom a nie dlhom súboji, kedy Procházka ukončil svojho vyzývateľa C.B Dollawaya už v prvom kole, sa český fighter rozlúčil s organizáciou Rizin. 27-ročný bojovník prijal pozvanie na rozhovor od redakcie Nova Sport a zodpovedal hneď niekoľko podstatných otázok.

Jeho profesionálne skóre tvorí 26 víťazstiev a iba 3 porážky. Fanúšikovia si už dlhodobo kladú otázku, či sa „Denisa“ jedného dňa objaví v UFC, na čo teraz odpovedal aj samotný Procházka. „Informácie, ktoré viem, zatiaľ nemôžem púšťať von, ale z (UFC) znejú dobré veci. Ale nič nechcem hovoriť dopredu. Človek nikdy nevie.“

Česko v najprestížnejšej MMA organizácii sveta reprezentovalo (reprezentuje) už niekoľko bojovníkov. Kedysi to boli Karlos Vémola a Viktor Pešta. Momentálne našich bratov zastupuje Lucka Pudilová a Makhmud Muradov, ktorý je síce Uzbek, ale v Česku žije a považuje ho za svoj druhý domov. Slovensko na svojho prvého bojovníka stále čaká. Najpravdepodobnejšie ním bude Lajoš Klein, ktorý sa netají tým, že dohoda s UFC už párkrát bola takmer hotovou vecou. 

Procházka momentálne ťahá 10 zápasovú šnúru víťazstiev a jeho vstupu pod záštitu UFC by teoreticky nemalo nič brániť. Ako uvádza portál Fight Matrix, Čech je podľa nich 13. najlepším bojovníkom poloťažkej váhy na svete. UFC by však nemuselo byť jedinou destináciou, kam najbližšie zamieri. 

O slovo sa totiž hlási aj Bellator, s ktorým bude musieť Prochádzka (kvôli dobrý vzťahom medzi americkou organizáciou a Rizinom) komunikovať. Presun do UFC pribrzdil aj úradujúcu šampión Bellatoru, Ryan Bader, ktorý takmer ihneď po úspešnej obhajobe Procházku vyzval. „Gratulujem. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám dohodnúť zápas v rámci Rizinu. Čo tak to skúsiť v klietke Bellatoru?“ O ďalšom smerovaní Procházkovej cesty vás budeme informovať.