Main Content

Richard Pánik dostal osobný trest, Matthews dorovnal Ovečkina

štvrtok, 9. január 2020 06:51 | Autor: TASR

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

New York 9. januára (TASR) - Hokejisti Washingtonu v zostave s Richardom Pánikom prehrali v zámorskej NHL na ľade Philadelphie Flyers 2:3. Líder súťaže tak ukončil trojzápasovú šnúru víťazstiev.

O triumfe Philadelphie rozhodol v druhej tretine Kevin Hayes vo vlastnom oslabení. Pánik odohral celkovo 11:04 a do štatistík sa zapísal 10-minútovým osobným trestom. Stalo sa tak v 17. minúte pri avizovanom treste pre spoluhráča Larsa Ellera. "Po prerušení hry vystrelil a potom mal verbálnu výmenu názorov s rozhodcom," vysvetlil kouč Washingtonu Todd Reirden.

Toronto prehralo doma s Winnipegom 3:4 po nájazdoch. Dva presné zásahy domácich zaznamenal Auston Matthews a spolu s Alexandrom Ovečkinom je iba druhým z aktívnych hráčov, ktorý odštartoval kariéru v NHL štyrmi sezónami s 30 a viac gólmi. V prebiehajúcom ročníku ich má na konte už 31. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral za domácich 13:46 min s jedným mínusovým bodom.

Dallas s Andrejom Sekerom si pripísal piatu výhru za sebou, keď uspel na ľade Los Angeles 2:1. Hostia otočili skóre v druhej tretine, víťazný zásah dosiahol Blake Comeau. Sekera strávil na ľade 16:17 min, na bránku súpera vyslal jednu strelu.

NHL - výsledky

Philadelphia - Washington 3:2
Toronto - Winnipeg 3:4 pp a sn
Los Angeles - Dallas 1:2