Main Content

Leicester City nemá v zime dôvod predávať svoje opory

streda, 8. január 2020 10:31 | Autor: Jakub Vaverka

Jamie Vardy
Jamie Vardy | zdroj: TASR

Leicester patrí medzi najsledovanejšie kluby tohto ročníka, pričom Líšky hrajú skutočne kvalitne. To následne vedie k tomu, že o opory The Foxes sa zaujímajú anglické veľkokluby.

Komentár Jakuba Vaverku

Leicester City je momentálne na druhom mieste anglickej Premier League. Na titul v tomto momente reálnu šancu nemá, ale klub, ktorý senzačne triumfoval v lige v roku 2016, predvádza vynikajúci futbal, figuruje v semifinále ligového pohára, pokračuje v FA Cupe a má veľkú šancu na budúcoročnú účasť v prestížnej Lige majstrov.

The Foxes sa stali pod vedením Brendana Rodgersa opäť hrozbou pre favoritov a získavajú si fanúšikov po celom svete. Začalo však zimné transferové okno a prakticky denne sa hovorí o tom, kto z King´s Power Stadium v tomto prestupovom období odíde. Menoslov, ktorý by mohol zamieriť inam je pomerne dlhý. 

Ayoze Pérez - Leicester City
Ayoze Pérez - Leicester City | zdroj: TASR

Eminentný záujem u konkurencie je o Jamesa Maddisona, ktorý podáva dlhodobo výborné výkony a dostal sa aj do reprezentácie Anglicka. Kúpiť ho chce Manchester United. Nemenej sledovaný je obranca Ben Chilwell, ktorý sa dostal pod radar Manchestru City a Chelsea. Ďalej netreba zabudnúť na stále zlepšujúceho sa Wilfrieda Ndidiho, o ktorého stojí Arsenal.

Jedným z najžiadanejších futbalistov LCFC je stopér Caglar Soyuncu, ktorého dlhodobo sleduje Manchester City a taktiež niekoľko klubov mimo Anglicko. V súvislosti s transfermi sa spomínajú aj Ayoze Perez či Youri Tielemans. Paradoxne, nehovorí sa o prestupe Jamieho Vardyho, ktorý je najlepším strelcom Premier League. 

Jamie Vardy
Jamie Vardy | zdroj: TASR

Leicester by mohol v zime na predajoch zarobiť kráľovské peniaze. Avšak, Líšky momentálne nemajú dôvod svoje opory predávať. A čo je dôležité – hráči The Foxes odchádzať ani nechcú. Na King´s Power Stadium v tomto bode všetko funguje ako má. Aj kouč Rodgers povedal, že výpredaj sa konať nebude.

Uvidíme, ako bude situácia pokračovať, ale neprekvapilo by, keby si Leicester skutočne udržal všetky opory minimálne do konca prebiehajúcej sezóny. Veď prečo odchádzať z klubu, ktorý píše zlaté stránky svojej histórie?