Main Content

José Mourinho: Prečo je Liverpool najlepší klub na svete

streda, 8. január 2020 10:17 | Autor: Jakub Vaverka

José Mourinho
José Mourinho | zdroj: Instagram

José Mourinho obdivuje postupnú a poctivú prácu Liverpoolu, pričom sám by rád uspel na lavičke konkurenčného Tottenhamu Hotspur.

Tréner Tottenhamu Hotspur José Mourinho počas FA Cup-ového víkendu prehovoril pre regionálny denník ​Liverpool Echo. Portugalský kormidelník nešetril slovami chvály na lídra anglickej Premier League Liverpool FC.

„Sledoval som nedávno zápas Liverpoolu a myslím si, že sú najlepším tímom na svete. V tomto momente,“ povedal The Special One. „Potom som začal googliť. Jurgen Klopp prišiel do klubu v roku 2015. Október 2015, 16,17,18,19 a teraz 20. To je, myslím, osem prestupových okien. Veľa hráčov odišlo, veľa hráčov prišlo. Čo je ale dôležité, mal čas aplikovať svoju filozofiu do tréningových metód, vtlačiť klubu svoju pečať,“ hovorí Mourinho. 

Prečo je teda podľa Mourinha Liverpool najlepší? „Nádherné výsledky prišli ako následok skvelej práce, krok po kroku, fáza p fáze. Myslím si, že v prvom ročníku pod Kloppom boli nejak šiesti alebo ôsmi. O štyri roky neskôr nie sú len svetovými šampiónmi, ale celkovo najlepším tímom súčasnosti.“

Portugalčan by chcel zas uspieť na lavičke Tottenhamu Hotspur. „Hlavne nepanikáriť. Pokoj. Som skúsený, aj klub je skúsený. Majiteľ pán Levy je tiež skúsený. Sme pokojní, ale to neznamená, že nemusíme vyhrávať. Vždy chceme zvíťaziť v ďalšom zápase,“ zakončil Mou.