Main Content

Götzeho budúcnosť neistá: Bude po sezóne bez práce?

utorok, 7. január 2020 13:22 | Autor: Timotej Gašper

Milan Škriniar, Mario Gotze
Milan Škriniar, Mario Gotze | zdroj: TASR

Situácia ohľadom nemeckého futbalistu sa začala pomerne značne komplikovať a je možné, že po tejto sezóne bude bez angažmánu. 

Mario Götze je v súčasnosti hráčom Borussie Dortmund, no jeho kontrakt má platnosť len do konca aktuálne prebiehajúcej sezóny. O jeho možnom prestupe do Talianska respektíve do Premier League sa písalo už aj v lete 2019, no vtedy z každej alternatívy padlo a Mario zotrval v kádri BVB. Keďže patril do skupiny hráčov, ktorým plynuli posledné mesiace platnej zmluvy, jeho meno sa objavovalo v prestupových špekuláciách aj počas jesene.

Hovorilo sa o Liverpoole, Interi Miláno či Arsenale, no je dosť možné, že Götze ostane v lete 2020 bez klubu, informuje The Sun. Niekdajší supertalent a strelec zlatého gólu Nemecka vo finále MS 2014 síce prežil obdobie stagnácie aj náročných zranení, no stále disponuje istými kvalitami. Bývalý hráč Bayernu je vo 27 rokov málo využívaný, čo na jednej strane urguje k januárovému odchodu, na ktorom by Dortmund ešte mohol čo to zarobiť. Na strane druhej sa však podľa športového riaditeľa BVB, Michaela Zorca, klub snažil ešte pred zimnou prestávkou o rokovanie ohľadom potenciálneho nového kontraktu. 

Snahy o podpis novej zmluvy sú však podľa najnovších správ od nemeckého plátku Bild márne a pripravuje sa Mariov odchod. Hráč s náchylnosťou na zranenia, nerovnomernou formou a platom vyše 170 tisíc eur týždenne si však nenájde len tak vhodný angažmán. Možné teda je, že ak sa BVB nedohodne s Götzem na novom kontrakte a zlyhajú aj ponuky od potenciálnych záujemcov, bude z neho od leta voľný hráč.