Main Content

Jediná Češka v UFC odkazuje súperke: Buď opatrná so svojím zvieračom

utorok, 7. január 2020 10:41 | Autor: Marek Ďaďo

Lucie Pudilová
Lucie Pudilová | zdroj: Instagram

Zmiešané bojové umenia nie sú iba o atletických schopnostiach bojovníkov. To všetci dobre vieme. Niektorí fighteri skrátka vedia zaujať aj mimo oktagonu. Jediná Česka v UFC, Lucie Pudilová, medzi „veľké papule“ nikdy nepatrila, ale zdá sa, že pomaly získava skúsenosti aj z tejto oblasti. Svojej nadchádzajúcej súperke odkázala, aby svojimi výkalmi opäť nezašpinila oktagon. 

Najväčšia svetová MMA organizácia UFC má dlhšiu pauzu, ktorej primárnym účelom je pravdepodobne maximalizovanie záujmu o najbližší duel Conora McGregora, ktorý sa 18. januára postaví do klietky s Donaldom Cerronem. Slovenskému a českému fanúšikovia však neunikne ani podujatie naplánované na 25. januára. Predstaví sa v ňom Lucie Pudilová - momentálne jediná Češka v UFC. 

Jej súperkou bude Justine Kish, ktorá má skóre 6-2, ale dve prehry v rade. Pudilová je na tom ešte horšie - prehrala posledné tri duely (profesionálne skóre 8-5). Američanka pred pár dňami na Twitteri začala s jemným trash-talkom. „Toto nebude sranda. Toto bude ukončenie pred limitom a vy toho môžete byť svedkami 25. januára v mojej domovine Raleigh v Severnej Karolíne,“ napísala Kish. 

Lucka sa však nezdráhala odpovede a treba uznať, že svoju nadchádzajúcu súperku pekne zničila. „Teším sa na to ako ti zavriem ústa. Vo svojej domovine buď obzvlášť opatrná so svojim zvieračom, keď ťa budem mlátiť do ksichtu.“ 

Pudilová tak poukázala na nepríjemný moment z Kishovej predposledného zápasu v lete roku 2018, kedy inkasovala nepríjemné údery od neskoršej víťazky duelu Felice Herrigovej a neudržala svoju stolicu. 

V prípade oboch bojovníčok pôjde o významný duel. Ak Pudilová neuspeje, mohlo by ísť o jej posledný zápas v UFC. Je známe, že prezident Dana White podpisuje zmluvy iba s fightermi, ktorí sú pre organizáciu zaujímaví. Češka s 4 prehrami v rade by už pre nich z hľadiska boja veľmi atraktívna nebola. Lucke však budeme držať palce. Spomínaný incident jej súperky sledujte nižšie.