Main Content

McDavid s Matthewsom vyjadrili svoj názor k účasti hráčov NHL na olympiáde

utorok, 7. január 2020 10:03 | Autor: Marek Ďaďo

McDavid a Matthews
McDavid a Matthews | zdroj: TASR

Včera sme vás informovali o tom, že vedenie Národnej hokejovej ligy má čas do augusta, aby sa rozhodlo, či svojich hráčov pustí na najväčší medzinárodný hokejový turnaj, akým olympiáda bez väčšej debaty je. K tejto situácii sa vyjadrili aj dve najväčšie hviezdy mladej generácie, Connor McDavid a Auston Matthews. 

Posledným veľkým turnajom, ktorého sa zúčastnili aj hviezdy NHL, bol Svetový pohár v roku 2016. Ten ale nebol tak osobným, ako olympiáda, keďže mnoho hráčov ani nereprezentovalo svoje krajiny. „Kedykoľvek dostanete šancu reprezentovať Kanadu na turnaji najlepších z najlepších, tak je to špeciálne a je to ten najlepší hokej. Samozrejme dúfam, že ešte niekedy dostanem takúto šancu,“ cituje McDavida portál Sportsnet

Podobný názor má aj Auston Matthews z Toronta, ktorý Spojené štáty reprezentoval na juniorských aj seniorských MS. „Veľa hráčov je hrdých, že môžu hrať za svoje krajiny, v čom je olympiáda vrcholom z vrcholov. Bola by to fantastická skúsenosť obliecť si dres USA a hrať na turnaji,“ povedal aktuálne druhý najlepší strelec NHL. 

Je očividné, že väčšina hokejistov zámorskej profiligy (ak nie všetci) by si priali zúčastniť sa olympijských hier. „Je to príležitosť. Všetci sme vyrastali sledovaním NHL, ale keď prišlo na tieto špeciálne turnaje, či už to bola olympiáda alebo čokoľvek iné, všetky oči sa upínali práve k tomu. Nielen v Kanade a USA, ale po celom svete,“ povedal obranca Edmontonu, Darnell Nurse

„Je v tom veľa peňazí a chápem aj pohľad majiteľov jednotlivých organizácií. Majú v kabíne hráčov, ktorí sú tvárami ich frančízy. Išli by tam a riskovali zranenie. Všetkému tomu rozumiem, ale myslím, že každý by rád videl najlepších hráčov v hre na olympiáde,“ povedal tréner Oilers, Dave Tippett, ktorý sa kedysi olympijských hier zúčastnil ako profesionál, ale aj ako amatér.