Main Content

Futbalovú Nitru kúpil zahraničný investor!

pondelok, 6. január 2020 11:26 | Autor: TASR

FC Nitra
FC Nitra | zdroj: S7

Nitra 6. januára (TASR) - Slovenský futbalový fortunaligista FC Nitra má od januára nových majiteľov, klub kúpil ukrajinský investor. Novým trénerom sa stal Anatolij Vasiľovič Demjanenko, športovým riaditeľom bude Andrej Kolesnik.

Na štarte zimnej prípravy o tom informoval klub na tlačovej konferencii. Šesťdesiatročný Demjanenko je bývalým reprezentačným obrancom ZSSR, na ME 1988 získal striebro. Hral na troch MS, je päťnásobným majstrom ZSSR a s Dynamom Kyjev vyhral v roku 1986 Pohár víťazov pohárov.

"Čaká nás ťažká úloha zachrániť Nitru vo Fortuna lige. Tiež chceme mať úspech v Slovenskom pohári. Vieme, že za posledné roky sa tu vymenilo viacero hráčov. Budeme sa spoliehať na futbalistov, ktorí sú momentálne v kádri. Chceme dať šancu aj mladým hráčom, aj skúsenejším. Čaká nás veľa práce. Dôležité bude, aby hráči verili trénerovi a tréner hráčom. Uvidíme, ako nutné bude posilnenie mužstva. Dôležitých bude päť úvodných súťažných zápasov v jarnej sezóne," povedal najlepší futbalista ZSSR z roku 1985.

Nitra absolvuje prípravu v domácich podmienkach. V pláne má odohrať 6 prípravných zápasov. Bude hrať v zimnej Tipsport lige so Skalicou, Brnom a DAC Dunajská Streda. Absolvuje tiež zápas v Rakúsku proti Riedu, potom duel s Banskou Bystricou a generálkou na FL bude súboj s Popradom. Nitra je po jeseni v tabuľke na predposlednom 11. mieste, na desiatu Sereď stráca tri body.