Main Content

Jakub Hromada opúšťa Slaviu Praha, mieri na hosťovanie

nedeľa, 5. január 2020 12:22 | Autor: Timotej Gašper

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha | zdroj: TASR

Pražský celok na svojej oficiálnej stránke oznámil, že slovenský stredopoliar opúšťa káder českého majstra. 

Jakub Hromada prišiel do pražskej Slavie ešte v lete 2017. Niekdajší hráč akadémie Juventusu však nedokázal v hlavnom meste Česka naplno preukázať svoj potenciál, keďže často sa mu do cesty plietli náročné zranenia. Mnoho toho neodohral ani v minulej sezóne, kedy sa Slavia tešila zo zisku treble (liga, pohár a československý superpohár) a herného vyťaženia sa nedočkal ani na jeseň 2019. Pre jarnú časť sezóny 2019/2020 tak Jakub odchádza na hosťovanie do Liberca, oznámila Slavia prostredníctvom klubovej webstránky.  

„Na hosťovanie do Liberca sa veľmi teším. Som hlavne rád, že som konečne po zdravotnej stránke v poriadku a dúfam, že všetky zdravotné ťažkosti sú už za mnou. Liberec je pre mňa nová výzva, na ktorú sa veľmi teším. Odovzdám zo seba maximum aby som mohol na jar odohrať čo najviac zápasov. Chcem pomôcť ako Libercu, tak sebe. V lete chcem opäť bojovať o miesto v Slavii,“ uviedol pre klubový web 23-ročný záložník. 

Slovan Liberec je aktuálne v českej najvyššej súťaži na 9.mieste. Na severe Česka však Jakub Hromada nebude až tak sám, keďže v Liberci hosťujú zo Slavie Praha aj hráči ako Petar Musa, Alexandru Baluta, Matej Chalus či Jan Kuchta. „Jakub má povolenie zapojiť sa okamžite do prípravy v Liberci. S klubom administratívne finalizujeme polročné hosťovanie bez možnosti opcie na trvalý prestup. Kubovi prajeme, aby na severe Čiech našiel znova hernú pohodu a vyťaženie,“ uviedol mediálny hovorca Slavie Praha, Michal Býček.