Main Content

VIDEO: Tatarov Montreal prehral s Pittsburgom, asistencia Jaroša

nedeľa, 5. január 2020 08:13 | Autor: TASR

Christián Jaroš
Christián Jaroš | zdroj: TASR

New York 5. januára (TASR) - Hokejisti Ottawy prehrali v noci na nedeľu v NHL s Tampou Bay 3:5. Domácim Senators nepomohla ani asistencia slovenského obrancu Christiána Jaroša.

Dvadsaťtriročný zadák prihral v úvode druhej tretiny v oslabení Chrisovi Tierneymu na otvárací gól zápasu. Celkovo strávil na ľade vyše 12 minút a na konte mal mínusový bod. Jaroš odohral v tejto sezóne dosiaľ päť duelov v profilige s bilanciou 0+2.

V drese Tampy sa ukázal v dobrom svetle Erik Černák, ktorý odohral takmer dvadsať minút. Hoci inkasoval dvojminútový trest, v konečnom zúčtovaní dosiahol tri plusové body, tri zblokované strely a rovnako tri hity.

Z víťazstva sa netešil ani Tomáš Tatar, jeho Montreal na vlastnom ľade podľahol Pittsburghu 2:3 po predĺžení. Slovenský útočník nebodoval, hoci odohral 20:01 minúty, pripísal si mínusový bod. Za Canadiens ešte nenastúpila najnovšia akvizícia Iľja Kovaľčuk.

Toronto Maple Leafs využilo domáce prostredie, keď zvíťazilo nad New Yorkom Islanders 3:0. V drese "javorových listov" sa predstavil Martin Marinčin, ktorý absolvoval viac ako 19 minút a bol pri všetkých troch góloch svojho tímu.

Boston Bruins pretrhol deväťzápasovú šnúru zápasov, v ktorých sa mu podarilo bodovať. V sobotňajšom zápase NHL prehral na vlastnom ľade s Edmontonom Oilers 1:4.

Slovenský brankár domácich Jaroslav Halák, ktorý dostal prednosť pred Fínom Tuukkom Raskom, predviedol úspešných 22 zákrokov. Obranca Zdeno Chára odohral 17:37 minúty a na konte mal dva mínusové body. Okrem toho inkasoval aj dvojminútový trest.

Halák odchytal 57 minút a 13 sekúnd, štvrtý gól inkasovali domáci do prázdnej bránky. Hostí potiahli najproduktívnejší hráči súťaže Connor McDavid a Leon Draisaitl. Obaja zaznamenali gól, Draisaitl pridal aj asistenciu.

 

výsledky:

Boston - Edmonton 1:4

Buffalo - Florida 3:2

Columbus - San Jose 2:3

Minnesota - Winnipeg 3:2 pp

Vegas - St. Louis 5:4 pp

Montreal - Pittsburgh 2:3 pp

New Jersey - Colorado 2:5

Ottawa - Tampa Bay 3:5 /Ch. Jaroš za domácich 0+1/

Toronto - New York Islanders 3:0

Arizona - Philadelphia 6:2

Vancouver - New York Rangers 2:1

Los Angeles - Nashville 1:4