Main Content

VIDEO: Barcelona v derby pykala za vylúčenie, Real, Atlético a Valencia nezaváhali

sobota, 4. január 2020 23:00 | Autor: TASR

Futbalisti Realu Madrid
Futbalisti Realu Madrid | zdroj: TASR

Madrid 4. januára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona vedú španielsku La Ligu už iba o skóre pred Realom Madrid. Katalánci v sobotňajšom dueli 19. kola stratili body po remíze 2:2 v mestskom derby na ihrisku Espanyolu. Rovnako ako Real tak majú na konte 40 bodov.

Espanyol poslal do vedenia v 23. minúte David Lopez hlavou po rohovom kope. Favorit otočil skóre po prestávke. Najskôr sa v 50. minúte pohotovo presadil Luis Suarez po prihrávke Jordiho Albu, o deväť minút neskôr dal po asistencii Suareza na 2:1 hlavičkou z piatich metrov striedajúci Arturo Vidal. Espanyol ale dokázal vyrovnať, keď od 75. minúty hral presilovku po vylúčení Frenkieho de Jonga. Ten videl v priebehu necelých desiatich minút dve žlté karty a čínsky krídelník Lej Wu v 88. minúte krížnou strelou zariadil deľbu bodov.

Real Madrid po troch remízach zabral naplno. V "malom" madridskom derby na ihrisku Getafe uspel hladko 3:0. Skóre zápasu otvoril v 34. minúte vlastným gólom David Soria. V 53. minúte po priamom kope Toniho Kroosa zvýšil na 2:0 presnou hlavičkou Raphael Varane a gólovú bodku za zápasom dal v nadstavenom čase po rýchlom protiútoku a nezištnej prihrávke Federica Valverdeho Luka Modrič.

Atletico Madrid zdolalo Levante 2:1 a prípisalo si na svoje konto tretie víťazstvo v rade. V tabuľke mu patrí tretia priečka o skóre pred Sevillou, na Barcelonu a Real má manko päť bodov.

Futbalisti Valencie vyhrali nad Eibarom 1:0 vďaka presnej hlavičke Uruguajčana Maximiliana Gomeza. Valencia tak natiahla šnúru zápasov bez prehry na päť. Naposledy vyšla naprázdno 23. novembra na pôde Betisu Sevilla 1:2.

Valencia - Eibar 1:0 (1:0)
Gól: 27. Gomez

Getafe - Real Madrid 0:3 (0:1)
Góly: 34. Soria (vlastný), 53. Varane, 90.+6 Modrič

Atlético Madrid - Levante 2:1 (2:1)
Góly: 13. Correa, 18. Felipe - 16. Roger

Espanyol Barcelona – FC Barcelona 2:2 (1:0)
Góly: 23. Lopez, 88. Lej Wu – 50. Suárez, 59. A. Vidal, ČK: 75. De Jong (FCB) po druhej ŽK