Main Content

VIDEO: Vlhová po splnení veľkého záhrebského sna: Konečne som zdolala Mikaelu

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová jednoznačne triumfovala v sobotňajšom slalome Svetového pohára v Záhrebe. V oboch kolách predviedla najrýchlejšie jazdy a s celkovým časom 1:57,98 min dosiahla svoje jedenáste víťazstvo v SP v kariére, šieste v slalome. Na druhom mieste skončila jej veľká súperka Mikaela Shiffrinová z USA s priepastným mankom 1,31 sekundy a tretiu priečku si vyjazdila Rakúšanka Katharina Liensbergerová so stratou až 3,49 s.

"Cítim sa úžasne, konečne som vyhrala a konečne som zdolala Mikaelu. Aj keď veľa ľudí neverí, že sa ju dá zdolať, tak sa to dá a aj o vyše sekundu. Dnes som sa cítila od rána úžasne a vyšli mi obe jazdy, najmä tá druhá. Robila som, čo mi povedal tréner, že nemám pozerať na náskok 1,16 s a ísť naplno. Teší ma, že je tu toľko Slovákov, mám tu priateľa a rodinu a je super pred nimi vyhrať. Veľmi sa teším, vždy bol môj sen vyhrať v Záhrebe a vo Flachau, pretože tieto slalomy sú také špeciálne. Som rada, že sa mi to dnes podarilo," povedala pre RTVS Vlhová, ktorá venovala triumf svojmu servismanovi Pierluigimu Parravicinimu, ktorý sa tento týždeň zranil.

Slovenská lyžiarka sa vďaka triumfu posunula na druhé miesto v celkovom poradí Svetového pohára. Na konte má 513 bodov, no na vedúcu Shiffrinovú stráca ešte 313. Tretia je Talianka Federica Brignonová (451 b). V poradí disciplíny je taktiež druhá s počtom 260 bodov, na Shiffrinovú má manko 120 b. Tretia Liensbergerová ich nazbierala 186.