Main Content

Bývalý tréner Andreja Sekeru podstúpi protialkoholické liečenie

sobota, 4. január 2020 08:53 | Autor: Marek Ďaďo

Jim Montgomery
Jim Montgomery | zdroj: TASR

Už je to skoro mesiac, čo vedenie Dallasu Stars nečakane vyhodilo vtedajšieho trénera Jima Montgomeryho. Prvotný dôvodom jeho vyhadzovu bolo „neprofesionálne správanie“, ale ako sa ukázalo, kanadský tréner mal iné problémy. 

V prvom Montgomeryho vyhlásení od prepustenia z Dallasu sa bývalý kouč nášho Andreja Sekeru priznal, že hľadá odbornú pomoc v súvislosti s alkoholom. 50-ročný Kanaďan povedal, že prepustenie z tímu Stars bolo preňho akýmsi budíčkom, píše sa na stránkach The Hockey News

„Sklamal som vedenie mužstva, personál tímu aj hráčov. A čo je najdôležitejšie, sklamal som moju ženu a rodinu. Rozhodnutie ukončiť moje pôsobenie na lavičke ma prinútilo pozrieť sa do zrkadla a povedať si, či chcem pokračovať v prežívaní škodlivého životného štýlu, alebo sa budem snažiť získať pomoc,“ uviedol Montgomery.

„Obrátil som sa na odborníkov z oblasti závislosti od alkoholu za účelom poradenstva a konzultácie. Bol to ohromujúci zážitok s vedomím, že nie som sám.“ Montgomery ďalej pripustil, že v piatok pristal na liečebný program, kde má v úmysle podniknúť kroky, aby bol lepším manželom, otcom, kamarátom, trénerom a mentorom. „Je to proces, ktorému som oddaný.“

Niekdajší tréner Dallasu na záver požiadal v tejto záležitosti o súkromie. Generálny manažér Stars, Jim Nill, vyjadril Montgomerymu podporu a dúfa, že on aj jeho rodina zostanú silní.