Main Content

Van Persie kritizuje Solskjaera: Hráči United sa ho neboja

štvrtok, 2. január 2020 10:17 | Autor: Jakub Vaverka

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Manchester United vstúpil do nového roka prehrou 0:2 v Londýne s Arsenalom. To nenechalo chladným Robina Van Persieho, bývalého holandského zakončovateľa.

Manchester United nevstúpil do novej dekády optimálne. Červení Diabli prehrali v klasickom zápase na Emirates Stadium s londýnskym Arsenalom 0:2. K zápasu sa vyjadril ikonický holandský útočník Robin Van Persie, ktorý bol počas aktívnej kariéry hviezdou oboch týchto veľkoklubov. 

RVP sa vyhradil voči osobe nórskeho trénera Ole Gunnara Solskjaera. „Trénera sa trochu potrebujete báť,“ začal pre anglickú televíziu BT Sport. „Áno, najdôležitejšie je, ako budete hrať, ale voči trénerovi tam musí byť trochu strach.“

„Ak tam strach je, tak viete, že keď nebudete behať, nezískate alebo nerozdáte lopty, tak budete potrestaní. Alebo si v ďalšom zápase nezahráte,“ približuje svoj názor Robin Van Persie, ktorý bol svojho času kapitánom Arsenalu. 

Robin Van Persie
Robin Van Persie | zdroj: © TASR

V Manchestri United zas získal ligový titul, keď bol pod vedením obávaného a rešpektovaného Sira Alexa Fergusona hlavnou palebnou silou Red Devils. Práve SAF bol známy tým, že hráčom dokázal poriadne prehovoriť do duše.

Holanďan si myslí, že Solskajera sa hráči neboja. „Pravdepodobne to tak je. Myslím si, že sa ho neboja.“ Pozícia nórskeho kouča sa ale aj napriek kritike zvonku zdá byť pevná. Diabli sú aktuálne na piatej priečke Premier League a na TOP 4 strácajú päť bodov.