Main Content

TRANSFER NEWS (2.1.): Koho kúpia Chelsea a Liverpool? Arsenal a 80M?

štvrtok, 2. január 2020 10:02 | Autor: Jakub Vaverka

Granit Xhaka
Granit Xhaka | zdroj: TASR

Špekulácií zo sveta futbalu je napriek koncu prestupového obdobia stále dostatok. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších špekulácii za posledných 24 hodín.

Boatengov odchod?

Skúsený nemecký obranca Jerome Boateng by mohol v dohľadnej dobe opustiť káder bavorského giganta Bayernu Mníchov. Boateng má mať na stole niekoľko ponúk, pričom vraj by mohol odísť do londýnskeho Arsenalu.

Matiča chcú v Miláne

Srbský stredopoliar Nemanja Matič je na odchode z Manchestru United a veľký interes o jeho služby majú predovšetkým talianske kluby Inter Miláno a AC Miláno. Matič by sa vraj mohol za istých okolností sťahovať aj do Atlética Madrid. 

150M na prestupy

Londýnska Chelsea vyčlenila na zimné prestupové obdobie 150 miliónov libier. The Blues sledujú niekoľko futbalistov, medzi ktorými sú Wilfried Zaha z Crystal Palace, Nathan Aké z Bournemouthu či Jadon Sancho z Borussie Dortmund.

Liverpool bude opatrný

Tréner anglického Liverpoolu Jurgen Klopp povedal, že The Reds budú v zimnom transferovom okne málo aktívni a zároveň opatrní. Červení zatiaľ kúpili japonského mladíka Minamina, ktorý sa v dobrom svetle ukázal v rakúskom Salzburgu.

Upamecano za 80M?

Vedenie nemeckého RB Lipsko nemá problém s predajom nádejného obrancu Dayota Upamecana, ale rozhodne nie za lacný peniaz. Veľký záujem o tohto beka má Arsenal. The Gunners si ale budú musieť pripraviť 80 miliónov libier.

Xhaka zrejme ostane

Švajčiarsky reprezentant Granit Xhaka mal odísť v tomto prestupovom období do nemeckej Herthy Berlín, ale tréner Arsenalu Mikel Arteta na tlačovej konferencii povedal, že očakáva, že Xhaka ostane na Emirates Stadium do konca ročníka.

Traorého návrat?

Barcelonský odchovanec Adama Traoré, ktorý momentálne podáva perfektné výkony v anglickom klube Wolverhampton Wanderers, by sa vraj za istých okolností mohol vrátiť na Camp Nou. Barce by sa podobný typ hráča zišiel.