Main Content

VIDEO: City ďalšie prekvapenie nedopustilo, doma si poradilo so Sheffieldom

nedeľa, 29. december 2019 22:24 | Autor: TASR

Futbalisti Manchestru City
Futbalisti Manchestru City | zdroj: TASR

Londýn 29. decembra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v nedeľnom zápase 20. kola anglickej Premier League na Anfielde nad Wolverhamptonom Wanderers 1:0. O osemnástom ligovom triumfe "The Reds" v tejto sezóne rozhodol v 42. minúte Sadio Mane.

Zverenci trénera Jürgena Kloppa potvrdili post lídra tabuľky, na jej čele majú 13-bodový náskok pred Leicestrom City a zápas k dobru. V PL v tejto sezóne ešte neprehrali a držia si v nej už 36-zápasovú sériu bez prehry. Po góle Maneho hostia síce v nadstavenom čase prvého polčasu dostali loptu do siete zásluhou Pedra Neta, no VAR odhalil ofsajd a hlavný arbiter Anthony Taylor gól neuznal.

Futbalisti Chelsea Londýn otočili nepriaznivý vývoj a zvíťazili na pôde mestského rivala Arsenalu 2:1. "The Gunners" si tak pod vedením nového trénera Mikela Artetu nepripísali plný bodový zisk ani v druhom súboji za sebou.

Duel pritom "kanonieri" začali aktívnejšie. Už v 10. minúte sa dostali do vedenia zásluhou Pierra-Emericka Aubameyanga. Skóre sa zmenilo až v záverečnej desaťminútovke. V 83. minúte najskôr pri štandardnej situácii "The Blues" podbehol center brankár domácich Bernd Leno, ktorého chybu potrestal striedajúci Jorginho. Tri body pre zverencov Franka Lamparda zabezpečil o 4 minúty neskôr z protiútoku Tammy Abraham.

V záverečnom zápase zvíťazil obhajca Manchester City doma nad Sheffieldom United 2:0 a je tretí, na druhý Leicester City stráca bod, na Liverpool štrnásť.

 

Premier League - 20. kolo:

Arsenal Londýn - Chelsea Londýn 1:2 (1:0)
Góly: 10. Aubameyang - 83. Jorginho, 87. Abraham

FC Liverpool - Wolverhampton Wanderers 1:0 (1:0)
Gól: 42. Mane

Manchester City - Sheffield United 2:0 (0:0)
Góly: 53. Agüero, 82. De Bruyne