Main Content

MS v hokeji U20: Reakcie sklamaných Slovákov po prehre s Fínskom

sobota, 28. december 2019 22:19 | Autor: TASR

Sklamaní slovenskí hokejisti do 20 rokov
Sklamaní slovenskí hokejisti do 20 rokov | zdroj: TASR

Třinec 28. decembra (TASR) - Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali vo svojom druhom zápase na MS tejto vekovej kategórie v Třinci s obhajcom titulu Fínskom 1:8. Fíni mali duel od úvodu pod kontrolou, jediný gól Slovenska strelil v 37. minúte Róbert Džugan.

Vo svojom treťom stretnutí na šampionáte sa zverenci Róberta Petrovického predstavia v pondelok o 19.00 h proti Švajčiarsku.

hlasy po zápase:

Róbert Petrovický, tréner SR: "Nie je jednoduché zhodnotiť takúto prehru. Chýbala nám osobná herná disciplína, chalanov sme pritom upozorňovali, aby boli sústredení. Prehra je krutá, ale ideme ďalej. Teraz si odpočinieme, pripravíme sa na ďalší zápas, ktorý chceme odohrať čo najlepšie."

Samuel Vyletelka, brankár SR: "My sme nezačali dobre, hneď sme dostali gól a potom druhý. Aj my sme mali záblesky v prvej tretine, ale súper nás potom zatlačil. Škoda, že sme nevyužili presilovku 5 na 3. Súper dal niektoré góly aj so šťastím. K inkasovaným gólom sa nechcem vracať, chcem to hodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalší zápas."

Martin Faško-Rudáš, útočník SR: "Začiatok nám ušiel mali sme hneď dve vylúčenia a ťažšie sme sa dostávali do zápasu. Nemôžeme hrať takto ďalej, musíme byť disciplinovaní. Ak by sme hrali 5 na 5, nemusel byť z toho takýto výsledok."

Róbert Džugan, útočník, strelec jediného gólu Slovenska: "Bol to kvalitný súper, výborne korčuľoval. Fíni sú špička a je sa od nich čo učiť. Sú silní na puku, piati bránia a piati útočia."