Main Content

Slovanisti ďalšiu prehru nepripustili, Budapešť zdolali bez inkasovaného gólu

sobota, 28. december 2019 22:08 | Autor: TASR

Roman Petrík a hokejisti HC Slovan Bratislava
Roman Petrík a hokejisti HC Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Budapešť 28. decembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 35. kola Tipsport ligy na ľade MAC Újbuda 4:0 a ukončili tak trojzápasovú sériu prehier. Na vedúce Košice strácajú šesť bodov.

V úvode sa tímy oťukávali, postupne prebrali taktovku hostia a v piatej minúte sa ujali vedenia. Pri signalizovanom vylúčení sa presadil Kytnár, ktorému prihral spoza bránky Zigo - 0:1. To bolo na dlhšie minúty všetko a hralo sa najmä v strednom pásme. Domáci si od 12. minúty zahrali prvú presilovku, následne aj "belasí", ktorí mali väčšiu šancu, keď dvakrát vystrelil Videnský, ale Halásza neprekonal. Záver tretiny odohrali domáci v početnej výhode, ale Habal si udržal čisté konto.

To platilo aj po dohrávanej presilovke MAC v druhej tretine. V 25. minúte predviedli hostia rýchly brejk, Bondra vyzval ku strele Ziga a ten zvýšil na 2:0. Pri ďalšej presilovke domácich bol blízko ku gólu Strech, no z dorážky netrafil odkrytú bránku. Slovan naopak početnú výhodu využil a v 32. minúte viedol po góle Urbánka už 3:0. Ďalší kúsok pridal tesne pred prestávkou Puliš.

"Belasí" si už v treťom dejstve strážili náskok a zameriavali sa na pozornú obranu. Keď sa už hostia dostali do dobrej streleckej pozície, stál proti nim spoľahlivý Habal. Domáci s pribúdajúci časom kopili chyby a nakoniec sa zbytočným faulom obrali aj o záverečný tlak. Slovan tak odišiel z Budapešti s tromi bodmi a čistým kontom.

MAC Újbuda - HC Slovan Bratislava 0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Góly: 5. Kytnár (Zigo, Šedivý), 25. Zigo (Bondra, Sloboda), 32. Urbánek (Abdul, Meszároš), 40. Puliš (Kytnár). Rozhodovali: D. Konc st., Müllner - J. Konc ml., Krajčík, vylúčení: 5:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1045 divákov