Main Content

Nitrania doma opäť nezvládli predĺženie a prehrali s Michalovcami

sobota, 28. december 2019 22:03 | Autor: TASR

HK Dukla Ingema Michalovce
HK Dukla Ingema Michalovce | zdroj: TASR

Nitra 28. decembra (TASR) - Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v sobotňajšom zápase 35. kola Tipsport ligy na ľade HK Nitra 5:4 po predĺžení.

Zápas medzi tabuľkovými susedmi Nitrou a Michalovcami už v prvej tretine ukázal, že hostia neprišli iba brániť. V 11. minúte to potvrdil Safaralejev, ktorý v úniku strelou medzi Hanuljakove betóny otvoril skóre - 0:1. Nitre sa do prestávky vyrovnať nepodarilo. Dobré šance zahodili Lušňák aj Buček. V 19. minúte znovu nachytal Hanuljaka strelou medzi nohy Safaralejev a hostia viedli o dva góly.

Michalovčania dokázali využiť nesústredenosť Nitry a v 22. minúte zvýšil Linet na 3:0. Do bránky Nitry sa postavil Šimboch a tréner Bažány počas oddychového času zvýšil tón hlasu. To zabralo a Nitra bola aktívnejšia. Najskôr sa pokúsil o nabudenie "Corgoňov" útočník Blackwater, ktorý vyzval na bitku fínskeho obrancu Mesikämmena. Ten jeho výzvu prijal a pästný súboj vyhral. Hostia boli nedisciplinovaní a ponúkli Nitre sériu presilových hier. V nich ukázal svoju silnú zbraň obranca Morrison. V priebehu dvoch minút dvakrát vystrelil z prvej a prudká strela sa zastavila až v Trenčanovej bránke. Nabudená Nitra pokračovala v zlepšenom výkone a zaskočená Dukla v 39. minúte prišla o komfortný náskok. Švihom namieril presne Mitch Versteeg - 3:3.

Podobný obraz hry sa preniesol aj do úvodu tretej tretiny. V 46. minúte dokonal Hrušík skvelý obrat Nitry. Michalovce však nezložili zbrane a v 53. minúte vyrovnal Hričina. Obe mužstvá išli do každého striedania naplno a na ľade zvádzali množstvo osobných súbojov. Niektoré z nich boli na hranici pravidiel, ale rozhodcovia nechali hru plynúť a zápas dospel do predĺženia. V ňom urobila Nitra chybu a Spilar rozhodol zápas.

HK Nitra - HK Dukla Michalovce 4:5 pp (0:2, 3:1, 1:1 - 0:1)
Góly: 33. Morrison (Kerbashian, Yellow Horn), 35. Morrison (Yellow Horn, Kerbashian), 39. Versteeg (Fominych, Kollár), 46. Hrušík (Kubka) - 11. Safaralejev (Hvila), 19. Safaralejev (Linet, Hvila), 22. Linet (Safaralejev, Dalhuisen), 53. Hričina (Ventelä, Galamboš), 62. Spilar (Ventelä). Rozhodovali: Novák, Fridrich - Frimmel, Valo, vylúčení: 3:6, navyše: Scheidl 10 minút za nešportové správanie sa, Blackwater 5+DKZ za bitku - Dalhuisen 10 minút za nešportové správanie sa, Mesikämmen 5+DKZ za bitku, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 3029 divákov