Main Content

Kríza Zvolena zažehnaná. Rytieri po Zámkoch rozstrieľali aj Mikuláš

sobota, 28. december 2019 20:11 | Autor: TASR

Hokejisti HKM Zvolen
Hokejisti HKM Zvolen | zdroj: TASR

Zvolen 28. decembra (TASR) - Hokejisti Zvolena zvíťazili v sobotňajšom zápase 35. kola Tipsport Ligy doma nad posledným Liptovským Mikulášom 6:1.

Zvolen sa pustil do súpera od začiatku na plné obrátky, dostal ho pod tlak, ale vo finálnej fáze sa trápil. Liptákov po samostatnom úniku mohol dostať do vedenia Piatka v 15. minúte, ale Tomek skvele spoluhráčov zachránil. V 19. minúte tlak domácich korunoval McPherson strelou z prvej, ale ešte pred koncom prvej tretiny vyrovnal Piatka, keď sa k nemu šťastne odrazil puk a do odkrytej bránky to už nebol problém.

V druhej tretine hneď v 22. minúte skóroval domáci Parks z dorážky a v 25. minúte sa presadil opäť McPherson, keď v presilovke ukázal individuálne majstrovstvo a prehodil Zalivina. Piatka mohol v prvej minúte tretej tretiny v presilovke streliť kontaktný gól, Tomek sa ale blysol ukážkovým semaforom. A tak o pár sekúnd udrelo na druhej strane, na konci oslabenia unikol McPherson a švihom skompletizoval hetrik.

Vzápätí dal Zvolen aj piaty gól, keď Štrauch strelou z prvej nedal Zalivinovi šancu. Domáci Liptákov v týchto fázach drvili, Trotter trafil brvno a Zvolen mal aj ďalšie možnosti. Na 6:1 však dal až v 54. minúte v presilovke Corrin a uzavrel gólový účet duelu.

MHK Zvolen - MHk 32 Liptovský Mikuláš 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Góly: 19. McPherson (Corrin, Špirko), 22. Parks (Betker, Tibenský), 25. McPherson (Špirko), 42. McPherson (Parks, Tomko), 43. Štrauch (Mráz, Marcinek), 54. Corrin (Trotter, Parks) - 20. Piatka (Kriška, Sukeľ). Rozhodovali: Štefik, Kókai (Maď.) - Rojík, Soltész (Maď.), vylúčení: 2:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1884 divákov.