Main Content

This is my sen vol.2? Prečo spojenie Lobotka - Neapol dáva zmysel

sobota, 28. december 2019 19:47 | Autor: Jakub Vaverka

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Stanislav Lobotka by mohol v zimnom prestupovom období vymeniť španielsku La Ligu za taliansku Serie A. Záujem o jeho služby má SSC Neapol.

Rodák z Veľkej Hradnej má 25 rokov a momentálne je hráčom Celty Vigo. Do španielskej Primera División prišiel v roku 2017 z dánskeho klubu Nordsjaelland a v slnečnej Galícii sa pomerne rýchlo prebojoval do základnej zostavy. Zahral si proti Barcelone, Realu Madrid či Atléticu, dal o sebe vedieť aj v reprezentácii. 

Automaticky sa začalo špekulovať, že sa posunie ďalej. Lobotka má nízko postavené ťažisko, je rýchly a technicky zdatný. Okrem toho, je pomerne skúsený a keďže v mladom veku pôsobil v rezerve Ajaxu Amsterdam či v AS Trenčín, je zvyknutý na ofenzívne poňatie futbalu. Okrem toho, je herne prispôsobivý, čo majú tréneri radi. 

Stanislav Lobotka (vľavo) a Nikola Vlašič
Stanislav Lobotka (vľavo) a Nikola Vlašič | zdroj: TASR

Transfer Stanislava Lobotku bol na spadnutie viackrát. Eminentný záujem o jeho služby mal Tottenham Hotspur a reálny bol aj odchod do Ligue 1, kde si na slovenského futbalistu brúsil zuby šampión Paríž Saint-Germain. Doposiaľ ale Lobotka zo Celty neodišiel. 

Slovenský reprezentant má výkupnú klauzulu vo výške 50 miliónov eur, pričom v posledných dňoch sa vo veľkom hovorí o tom, že by mohla byť v januárovom transferovom okne aktivovaná. Aktivovať by ju mohol SSC Neapol. Klub z juhu Talianska, ktorý nedávno prepustil trénera Carla Ancelottiho a pripravuje sa na výrazné zimné upratovanie v kádri. Reálne navyše vyzerá, že táto čiastka bude spustená na polovicu. 

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Partenopei postúpili do osemfinále Ligy majstrov, ale v lige sa im nedarí, pričom v Serie A im momentálne patrí až ôsma priečka. Očakáva sa, že dôjde k viacerým zmenám a jednou z nich by mal byť aj príchod Stanislava Lobotku. Neapolčania sledovali Slováka už v minulosti, ale k jeho zisku doteraz neodhodlali.

K dnešnému dňu ale vedia, že Lobotka je stále dostupný, sami plánujú zmeny a treba k tomu prirátať pozitívne hodnotenie od Mareka Hamšíka, ktorý klubovému vedeniu SSC v tomto prípade poslúžil ako radca. Hamšík je pod sopkou Vezuv legendou a keď niekoho Neapolu odporučí, rozhodne sa nejedná o zlého futbalistu.

Stanislav Lobotka a Gareth Bale
Stanislav Lobotka a Gareth Bale | zdroj: TASR

Tento prestup by dával po všetkých stránkach zmysel. Celta je v La Lige osemnásta a hrá o záchranu, Lobotka má 25 rokov a zmena by mu prospela. Okrem toho, hráč čaká prírastok do rodiny a v Neapole by si mohol vybudovať viacročné zázemie. K tomu pridajme, to, čo je spomenuté vyššie - Neapol chystá rez kádrom.

Samozrejme, miesto v základnej zostave Lobotkovi nikto nezaručí, pričom vzhľadom na to, že je Hamšíkov krajan, bude pod veľkým drobnohľadom. Rovnako tak ale bude mať podporu priaznivcov, ktorí na Slováka s kohútom na hlave nedajú dopustiť. Z nášho pohľadu je to výhodné pre všetky strany. Vigo by totiž síce stratilo kvalitného hráča, ale získalo by ekonomickú injekciu, ktorá sa v prípade zostupu môže hodiť.