Main Content

Experti zostavili tím dekády NHL: Vo výbere nájdeme aj Zdena Cháru!

štvrtok, 26. december 2019 10:27 | Autor: Marek Ďaďo

Ovečkin, Chára, Crosby, McDavid
Ovečkin, Chára, Crosby, McDavid | zdroj: TASR

Rok 2019 sa chýli koncu a uzatvára sa nám tak dekáda, na ktorú budeme minimálne z pohľadu hokeja spomínať v dobrom. Na mieste je tak aj vytváranie rôznych rebríčkov, či zostavovanie tímu snov. Podľa viacerých expertov sa za uplynulých desať rokov dokázali v NHL zaradiť medi elitu aj naši dvaja hokejisti. 

Portál theScore usporiadal hlasovanie o najlepšie mužstvo dekády. Do ankety angažovali dvoch skautov, jedného video analytika, štatistického analytika, jedného trénera, komentátora a žurnalistu. Každý zúčastnený bol požiadaný, aby zostavil rebríček zložený z 12 útočníkov, 6 obrancov a 2 brankárov.

Keď bol hráč umiestnený na prvú pozíciu vo svojej kategórii, obdržal od daného človeka skóre 1. Druhý v poradí dostal 2, tretí skóre 3, a tak ďalej. Nakoniec sa všetky hodnotenia sčítali a spriemerovali. S veľkým prehľadom bol za najlepšieho útočníka označený Sidney Crosby. Na druhom mieste skončil jeho rival Alexander Ovechkin nasledovaný Patrickom KaneomConnor McDavid sa umiestnil „až“ na 4. priečke. 

Medzi obrancami kraľoval Erik Karlsson, ktorého dopĺňali Duncan Keith a Drew Doughty. Slovenského fanúšika istotne poteší aj prítomnosť Zdena Cháru. Ten sa s priemerným skóre 5,3 umiestnil na 6. priečke, ktorá mu zaistila miesto v tíme dekády. Korčuliarov doplnila brankárska dvojica Henrik Lundqvist a Carey Price

Radosť nám robí aj fakt, že nejaké hlasy obdržal aj ďalší Slovák, Marián Hossa. Účasť v tíme dekády ušla hráčom ako Martin St. LouisNikita KucherovNathan MacKinnonKris LetangJohn Carlson, či Marc-André Fleury. V rámci zábavy sa na záver všetci „voliči“ zhodli, že spravia aj zostavu, ktorá by vyzerala nasledovne:

LWCRW
OvechkinCrosbyKane
StamkosMcDavidMalkin
TavaresBergeronDatsyuk
GirouxKopitarToews
LDRD 
KeithKarlsson
DoughtyBurns
HedmanChara

Kompletný zoznam aj s poradím v hlasovaní

Útočníci:

MiestoHráčSkóre
1.Sidney Crosby1.3
2.Alex Ovechkin3.9
3.Patrick Kane4.1
4.Connor McDavid5.1
5.Patrice Bergeron6.1
5.Evgeni Malkin6.1
7.Steven Stamkos7.1
8.Claude Giroux10.3
8.Jonathan Toews10.3
10.Anze Kopitar10.6
10.John Tavares10.6
10.Pavel Datsyuk10.6

Obrancovia:

MiestoHráčSkóre
1.Erik Karlsson2.4
2.Duncan Keith3.4
3.Drew Doughty4.0
4.Brent Burns4.6
5.Victor Hedman4.9
6.Zdeno Chara5.3

Brankári: 

MiestoHráčSkóre
1.Henrik Lundqvist1.4
2.Carey Price2.0